Frits Boekhoff

God

02 april 2019 door Jeffrey Schipper

Zoeklicht-directeur: "Als de eindtijd een obsessie wordt, haak ik af"

“Als de eindtijd een obsessie wordt, haak ik af. Dan zie ik niet meer de nood van de mensen om mij heen. Zover mag het nooit komen,” zegt Frits Boekhoff. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat het eerste Zoeklichtmagazine verscheen. Het 100-jarig bestaan viert Het Zoeklicht uitgebreid. Zo komt John Piper in september naar Nederland om op de Zoeklichtdagen te spreken. CIP.nl sprak met de Zoeklicht-directeur naar aanleiding van het bijzondere jubileum.

Frits citeert historische woorden uit de mond van Johannes de Heer, de oprichter van Het Zoeklicht. ‘We kunnen in de duisternis van deze tijd het met niets minder doen dan het vaste profetische Woord dat als een licht schijnt in een donkere plaats. De tijd van gemoedelijke beschouwingen en stichtelijke stukjes is voorbij, daarvoor is de tijdsdruk te geweldig.’ Dit schreef Johannes de Heer in de eerste uitgave van Het Zoeklicht in 1919, vlak na de Eerste Wereldoorlog.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk hier alle activiteiten van Het Zoeklicht in het jubileumjaar!

Reacties

T
De hele opname is mijn inziens toch meer een aanname...https://wandelinhetlicht.com/2018/01/28/opname-of-aanname/REAGEER
T
Goed en evenwichtig artikel!
REAGEER
N
Ben jaren lang abonnee op het Zoeklicht geweest.

Heb opgezegd omdat voornamelijk de opname (rapture) van de gemeente (vóór de grote verdrukking) de inhoud bepaalde. Helaas bleek er zelden ruimte voor een andere interpretatie.
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify