Jan Hoek

God

01 april 2019 door Jeffrey Schipper

Jan Hoek: "Afwachten tot God je bekeert is in strijd met de Dordtse Leerregels"

“Sommige christenen stellen dat de Dordtse Leerregels stimuleren om af te wachten of God je bekeert. Maar die houding is juist in strijd met de Dordtse Leerregels!,” stelt prof. dr. Jan Hoek. Op 10 april 2019 organiseert de Christelijke Hogeschool Ede een thema-avond naar aanleiding van 400 jaar Dordt. Hoek is die dag één van de sprekers.

Meer dan 400 jaar geleden verschenen de Dordtse Leerregels. Op welke wijze is dit gereformeerde belijdenisgeschrift waardevol in je geloofsleven en waarom zijn ze nog steeds relevant?
Jan: “Ik weet nog goed dat ik als tiener voor het eerst de Dordtse Leerregels las. Via catechisatie kwam ik daarmee in aanraking. Ik mag stellen dat het heeft bijgedragen aan mijn bekering. Soms wordt er wel eens gedacht dat je wanneer je gereformeerd bent voor een geloofservaring moet shoppen in de evangelische wereld. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit niet het geval hoeft te zijn. Wat in de Dordtse Leerregels staat, namelijk dat de Heilige Geest krachig en teer in ons hart werkt, heb ik persoonlijk mogen ondervinden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
En in strijd met de regels voor het gebruik van D en T.
Hoekstra, u bent zielig...
J
Ja voor sommige christen zijn de Dordtse leerregels de basis voor hun geloof in plaats van de "saprijpe wortel van de olijf". Zo hebben de "leerregels" meer kwaad dan goed gedaan tot op de huidige dag.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify