Raket Gaza

Nieuws

28 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Wat ik mij al een jaar afvraag: waarom moet Israël kapot?

Regelmatig heb ik de behoefte op mijn televisie of smartphone door het raam te gooien. Niet omdat mijn favoriete voetbalclub Excelsior bijna wekelijks verliest. Mijn woede heeft te maken met een doodvermoeiende strijd, meer dan 3.000 kilometer verderop.

Met een glas wijn in de hand en liedjes van André Hazes of Guus Meeuwis op de achtergrond, luid ik graag het weekend in. Het mag duidelijk zijn dat iedereen op een eigen manier een drukke werkweek laat bezinken. Ook in het Midden-Oosten. Sinds vorig jaar hebben rellende Palestijnen daar een eigen manier voor ontwikkeld. Met een zo groot mogelijke groep gaat men naar de Israëlische grens, die om veiligheidsredenen hermetisch is afgesloten. Vervolgens wordt met allerlei middelen geprobeerd om aandacht te trekken, zoals molotovcocktails, brandbommen en het verbranden van autobanden. En als het even kan wordt de grens bestormd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Prima verwoord.

Stegeman is net als v. Agt, Duisenberg, GL en co. de vereenzelviging van grenzeloze haat tegen Israël. Te vergelijken met Iran, Hezbollah, islamitische Jihad, Hamas en meer terroristische islamitische groepen, maar met één uitzondering......., zij voeren de oorlog met woorden, die vaak neerkomen op drogredenen, leugens en eindeloos Israël in kwaad daglicht zetten.
REAGEER
P
Politiek is de wereld blind gemaakt door de satan eén van zijn laatste pogingen om Israël te vernietigen om het volk in te sluiten door de wereld machten wetende dat het zijn ondergang zal zijn. Als realist moet je erkennen dat Israël het geweld niet opzoekt en als christenen moet je weten dat God een plan met Zijn volk en Hij die door de komende benauwd die niet ver meer weg is zal verlossen en dan zal God zelf voor Zijn volk strijden.
REAGEER
Jeffrey, niets nieuws onder de zon: je hebt wegkijkers en realisten. Anderen stellen dat het gaat om bruggenbouwers versus degenen die de zaak zouden polariseren. Zie bijvoorbeeld een artikel over het antisemitisme n.a.v. een kwestie dd 2006:https://www.groene.nl/artikel/slappe-knieenArabische politieke en geestelijke leiders begeven zich met trots in het voetspoor van Hitler. Zie studie van dr. Hans Jansen "Van jodenhaat naar zelfmoordterrorisme"
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify