hits

God

28 maart 2019 door Dick van den Bos

Jafeth schreef een van de grootste christelijke hits van de afgelopen jaren: "Dankzij dit lied werd een Afrikaanse man van demonen bevrijd"

Het lied is een van de grootste hits in christelijk Nederland van de afgelopen jaren; ‘Vul dit huis met Uw glorie’, geschreven door Jafeth Bekx van InSalvation. Inmiddels wordt het op zondagen in vele kerken gezongen. Op 7 april aanstaande wordt het nummer in Gouda live opgenomen met vele aanbidders uit het hele land tijdens het ‘vul dit huis met Uw glorie’ event. Jafeth vertelt in dit interview waarom dit lied over ‘de glorie van God’ zo veel mensen raakt, en in hoeverre je deze glorie ook in je eigen leven kan ervaren.

Dit lied sluit aan bij een verlangen dat veel christenen hebben, hoort Jafeth ook veel terug. “Het geeft woorden aan een verlangend gebed naar meer van Gods glorie. Je nodigt God uit met Zijn glorie in ‘dit huis’. Dat huis kan de kerk betekenen, maar ook je eigen huis, je hart of je familie of vrienden. Op elke plek waar jij bent, kun je Gods glorie uitnodigen. We zien dat iedereen makkelijk kan aanhaken bij dit lied. Of je nu charismatisch bent of traditioneel christelijk, iedereen kan zich hierin vinden.”

Hoe ontstond dit lied?
“Het is ontstaan tijdens mijn stille tijd in de ochtend, achter de piano. Ik was God aan het aanbidden en het lied ontstond, het was er binnen tien minuten. Eerst gaat het over ‘God uitnodigen met Zijn aanwezigheid’, en dat ‘alles door Hem en tot Hem is ontstaan’ (Romeinen 11) en daarna komt het refrein zoals in Jesaja 6 staat: ‘Heilig, heilig, heilig is de Heere.’”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het event bij te wonen!

Reacties

T
Waar woord en melodie samen gaan daar wordt de ziel naar God gedragen.

Een jidische uitspraak is / De melodie draagt de ziel naar God.
REAGEER
"Dit lied heeft een Afrikaanse man van demonen bevrijd". Ik vind het zo jammer, maar als ik zulke berichten lees, gaan mijn haren recht staan. Door veel negatieve ervaringen tijdens mijn pinkster- en volle evangelie tijd, sta ik erg afkerig tegenover "wonderverhalen", "demonen", e.d. Ik doe er geen recht mee, ik weet het, maar ik zit er maar mee.
J
Ludo wat zegt de Bijbel hierover ,als Jezus demonen uit dreef,als de apostelen demonen uitdrijven als Jezus zegt tegen de gelovigen doe het zelfde dan is dat de waarheid ondanks dat je negatieve ervaringen hebt gehad. Dit is wat ik je wil meegeven
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify