Ds. J. M. J. Kieviet

Levensverhaal

27 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Kieviet ging van de Randstad naar de Biblebelt: "Onderweg naar de kerk zag ik in Rotterdam meer joggers dan kerkgangers"

Op jonge leeftijd dachten artsen dat ds. J. M. J. Kieviet ernstig ziek was. “Biddend zocht ik de Heere God. ‘Laat het niet zover komen en dan zal ik U met mijn hele hart dienen.’” Pas veel later heeft de predikant door Gods genade die belofte ingevuld. Hij ging aan de slag als dominee. Onlangs ging de christelijke gereformeerde predikant uit Renswoude met emeritaat. “Mijn vrouw vreest dat het emeritaat in de praktijk weinig verandert.”

‘Ik heb mijzelf verloren. Ik kom niet meer in aanmerking. Dat wil zeggen: ik ben niet meer mijn eigendom. Ik dacht vroeger, dat ik mijzelf zalig moest maken. (…) Wat de zaligheid, wat de goede werken, wat de heiliging, rechtvaardiging en volharding aanbelangt, dat alles hangt niet meer van mezelf af. Zonder mijn toedoen ben ik geboren. Zonder mijn toedoen word ik zalig. God heeft op Zijn wijze Zijn Woord aan mij bewaarheid. Dat is genoeg!’ Dit citaat is niet afkomstig van ds. Kieviet zelf. Hij leest ze voor uit een beduimeld, kennelijk veel gelezen boek. Het is van dr. H. F. Kohlbrugge, een dienaar van het Woord uit de 19e eeuw. Maar dit getuigenis maakt ds. Kieviet tot zijn eigen belijdenis. “Zo is het gegaan. En zo is het nog… Zalig worden is helemaal Gods werk. Dat heb ik moeten leren. En dat moet ik nog steeds leren. De Dordtse Leerregels zeggen daarvan: zonder ons, in ons. En zo is het!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Dat we, kinderen van de Levende God, de joggers buiten de kerkgebouwen ontmoeten met het Evangelie van Jezus is een WARE Zegen voor iedere GETUIGE van Jezus en voor de nog ongelovige jogger. De bekende bijbelse zendingsopdracht is duidelijk "Ga de wereld in en maak discipelen, doop hen op hun geloof, en leer hen te smullen van de bijbel.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify