Roepen

Nieuws

27 maart 2019 door Lukas ten Napel

Mijn ergernis over Urk, een tramaanslag en Thierry Baudet

We hebben een paar bewogen weken achter de rug. Op Urk liep een ruzie volledig uit de hand, waardoor het dorp zelfs alleen bereikbaar was als je door de politiecontrole ging. Een week later was dit nieuws weer vergeten, toen het land opgeschrikt werd door een schietpartij in Utrecht, waarbij drie mensen omkwamen. Twee dagen later vonden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats, waarbij Forum voor Democratie de grote – en voor velen verrassende – winnaar werd. Drie totaal verschillende gebeurtenissen. Toch zie ik bij alle voorvallen hetzelfde terugkomen: vooroordelen.

Laten we beginnen met de vechtpartij op Urk. Zo’n honderd jongeren zouden zich verzameld hebben bij het huis van Soufyan, een Urker jongen met Marokkaanse roots. Een aantal jongens drong naar binnen en sloegen onder andere Soufyans moeder. Bij deze gebeurtenis valt niets goed te praten.
Eén voordeel voor de media; ze kregen inspiratie. De hele week door las ik artikelen, zag ik filmpjes en hoorde ik radio-items over Urk, met als hoogtepunt de column van Elfie Tromp. Heel kort samengevat vertelde ze dat die twintigduizend Urkers kleingeestig zijn en dat de gemeenschap zo door en door rot is dat Nederland beter af is zonder dit deel van de bevolking. Is dat zo?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Tja, ons landje loopt inmiddels aan de leiband van de social media. Nog even, en we communiceren alleen nog via die media. Als ik nu (woensdag 27 maart om 21.00 uur) op facebook zet dat Baudet in werkelijkheid geen zwart haar heeft, maar rood haar dat is zwart geverfd, zit ik om 23.00 uur bij Jinek. Daar zitten dan ook al klimaatbezorgden bij, die aangeven hoe slecht haarverf voor het milieu is. En de belangenvereniging van roodharigen.
REAGEER
Lukas schrijft: “Laten we weer eens een diepzinnig gesprek met elkaar aangaan”. Ik hoop voorlopig toch niet over Baudet? Laten we ons voorlopig nog maar even vermaken met de parodie die op social media is te vinden: In onze boreale wereld spreidde de uil van Minerva te elfder ure zijn vleugels om mammoeten en oikofobiëen te vloeren …
K
Mooi geformuleerd, Dirk.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify