Thierry Baudet

Nieuws

26 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Monsterzege Thierry Baudet: Waarom christenen stemmen op Forum voor Democratie

De monsterzege van Forum voor Democratie (FvD) kan niemand zijn ontgaan. Ook steeds meer christenen voelen zich thuis bij de partij van Thierry Baudet. Hoe kan het dat zij ondanks de aanwezigheid van ChristenUnie (CU), SGP en CDA bij FvD uitkomen? Drie christelijke FvD-stemmers en twee politieke junkies met een conservatief-christelijke achtergrond geven antwoord.

Het is alweer bijna een week geleden dat FvD vriend en vijand verraste door als nieuwkomer de grootste partij te worden in de Eerste Kamer. De overwinningstoespraak van partijleider Thierry Baudet was dagenlang het gesprek van de dag, ook op CIP.nl. Uit deze reacties blijkt dat veel christenen de toespraak van Baudet als schokkend hebben ervaren. De christelijke FvD-stemmer André Butter kan daar geen begrip voor opbrengen. ‘Wat een hypocrisie, afkeer en afgunst weer gezien de reacties. Ook dat bevestigt mijn keuze voor Forum van Democratie, na jarenlang CDA of CU te hebben gestemd,’ liet hij op CIP.nl weten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
De reden dat ik op FvD heb gestemd is dat een stem op CU een stem op GroenLinks zou zijn. Niet eerder waren partijen het voor de verkiezingen al zo met elkaar eens. In het bedrijfsleven is kartelvorming verboden maar in de politiek blijkbaar toegestaan.

De CU zou het verschil kunnen maken door niet op het klimaat in te steken maar meer oog te hebben voor de schepping, onze leefomgeving maar ook de armoede. De ongelijkheid in verdeling rijkdom, maar ook de bescherming van ongeboren leven.
CU en CDA zijn gewoon voorstander van het Marrakesh-pact en vallen daarmee voor mij totaal af. Linkse partijen als SP, Groenlinks, PvdA en D'66 zijn in veel zaken anti-christelijk. Heeft ook te maken met Marxistische achtergrond. VVD is totaal onbetrouwbaar, blijft er niet zoveel over want van SP t/m de VVD zijn ze allemaal voorstander van het Marrakesh-pact. En ook nog eens tegenstander van een debat en/of volksraadpleging hierover. Dan ben je een keer klaar met het hele zootje.
CU faalt, want staat erg open voor immigranten, ook niet-christelijke (we hebben in Utrecht gezien wat het gevolg kan zijn). CU is voor kinderpardon (misleidende term, want de hele familie blijft en de nareizigers. Eigenlijk hadden die families terug gemoeten, maar ze accepteerden het rechterlijke oordeel niet. CU schaart zich aan de zijde van de onverantwoorde NL-volpropperij: we hebben al woningen te kort en werk voor niet-NL-sprekenden is er ook niet. Hoe 'barmhartig' is het om die mensen hier toch te laten blijven? Daarom geen CU voor mij!
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.