Utrecht

Nieuws

20 maart 2019 door Redactie

Dick stapte vaak uit bij de halte waar de tramaanslag plaatsvond - CIP Podcast

Afgelopen maandagochtend werd Utrecht opgeschrikt door een aanslag in de sneltram waar minstens drie mensen bij om het leven gekomen zijn. Dick en Jeffrey bespreken deze gebeurtenis in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beide heren zijn ervan geschrokken. "Het is nogal wat. Utrecht is de stad waarin wij werken", zegt Jeffrey. Dick: "Een paar maanden geleden was ons kantoor nog vlakbij de plek van de ramp. Ik pakte vaak deze tram. Dan stapte ik uit bij de halte waar de aanslag plaatsvond. Heel onwaarschijnlijk."

Rampplek
Jeffrey: "Dat is het zeker. Wij wonen vijf minuten van de rampplek en de kerk staat er 300 meter vandaan. Toen ik uit werk kwam was mijn hele wijk nog afgezet. Het was toen wel net de fase dat de verdachte was opgepakt, want ze stonden op het punt om alle straten weer vrij te geven. Ik hoefde niet meer te wachten."

"Je verwacht niet dat het hier gebeurt. Je denkt eerst aan Amsterdam. Dat is dé stad van Nederland. Of je denkt aan Koningsdag, bijvoorbeeld. Nu ik naar huis fietste had ik die beelden nog wel in mijn hoofd en dat geeft een raar gevoel. Ik heb wel het gevoel dat de dader een zeer verwarde man was."

Dick: "Vanochtend zat ik in de metro en ik kon merken dat mensen wat meer op hun hoede waren. Sommigen keken strak om zich heen om alles in de gaten te houden. 'Stel dat er wat gebeurt.'"

"De grote vraag is dan ook: is het een gerichte aanval of een aanslag? Als het een aanslag is, is het toch wel heftiger, want het kan jou en mij ook treffen. Bij een afrekening is dat in veel mindere mate zo." Dick en Jeffrey komen wel tot de conclusie dat deze man een beetje geestesziek is. Wat over hem bekend is, wekt niet de indruk van een typische terrorist.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify