moskee

Nieuws

18 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Nederlandse burgemeesters na aanslag wel naar de moskee maar niet naar de kerk: selectieve verontwaardiging?

Sinds februari zijn in Nigeria meer dan 100 christenen afgeslacht door moslimterroristen. Vreselijk! Afgelopen vrijdag werd de wereld opgeschrikt door een dubbele aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland. Vreselijk! Maar waarom bezoeken burgemeesters in Nederland wel moskeeën en slaan ze de kerken over?

Eind vorig jaar bracht ik in samenwerking met SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) een bezoek aan Nigeria. We spraken onder andere met meer dan tien christenen die vroeger moslim waren en nu met gevaar voor eigen leven christen zijn geworden. Het meest indrukwekkende verhaal was dit interview met Abdul-Mutallif. Hij heeft als moslimterrorist tientallen christenen gedood. Totdat hij verschillende dromen over Jezus kreeg. Mensen als hij moeten vrezen voor hun leven, omdat het verlaten van de islam een doodzonde is. Moslimextremisten houden de Abduls van deze wereld nauwlettend in de gaten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Inderdaad selectieve verontwaardiging! Ook PKN kerkelijk. Wordt er ook gebeden voor de vreselijke aanslag gisteren in Samaria? Zomaar een aanslag op drie Joodse mensen. 1 dode en 2 zwaar gewonden! En dat gaat bijna dagelijks maar door. SHALOM!

REAGEER
A
Het is zeer zeker een bewuste selectieve verontwaardiging. Als er kerken of synagoges in Egypte of in andere landen worden aangevallen hoor je er bijna niemand over. Hoogstens een klein artikeltje in de media (als dat al gebeurt) en dan over naar de orde van de dag. Maar als je de Koran bestudeert zie je ook geen enkel mededogen en medeleven ten aan zien van de anders denkende. Dus zie je geen moslim medeleven t.a.v kerk en synagoge aanslagen. En die burgemeesters laten een totaal foute en overdreven zgn.politieke correctheid zien.
B
Dikke onzin vertel jij zeg... Wist je overigens dat in de koran de christenen en joden heel respectvol worden behandeld als "dienaren van het boek"? En dat Jezus vaker het gesprek van de dag is dan Mohammed?Tevens is het onzin dat moslims geen medeleven tonen aan de kerk of synagoge. Zo hebben moslims zelfs ooit een cordon gelegd rond een kerk, toen die bedreigd werd... Maar ach, mensen allemaal over 1 kam scheren. Dat is waar christendom groot mee geworden is. "wij zijn goed en de rest is van de Wereld".. Om te kotsen.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify