Studenten Bijbelschool Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

14 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Petre was bereid om te sterven voor Allah: "Ik zag christenen als mijn vijanden"

Eén van zijn vrienden deed een bomvest om. Van dichtbij zag Petre* hoe zijn maat zich biddend tot Allah voorbereidde op een aanslag. Dit was ook het verlangen van de strijder van Boko Haram-strijder, want als hij bij een bomaanslag zou sterven is hij verzekerd van een plaats in het hemels paradijs. “Ik zag christenen als vijanden met wie ik niets te maken wilde hebben,” vertelt Petre. CIP.nl sprak hem in samenwerking met SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk).

“Ik heb het altijd prettig gevonden om tot God te bidden, ook als moslim. Mijn verlangen is om voor Hem te leven.” Petre vertelt dat hij een fanatieke moslim was. “Ik volgde zes jaar een speciale islamitische school om de Koran te bestuderen. Talloze Koranteksten leerde ik uit mijn hoofd.” Na zijn studie keerde de jongeman terug naar zijn geboorteplaats Lagos. “Mijn vader spoorde mij aan om zoveel mogelijk binnen te blijven, zodat ik niet met christenen (in Lagos leven relatief veel christenen, red.) in contact zou komen. Hij wilde koste wat het kost voorkomen dat ik mij tot het christendom zou bekeren.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP in Nigeria
- Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"
- Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel
- Bijbelleraar ziet wonderen in Nigeria: "Boko Haram is een zegen voor ons land"
- Bijpraten met Habila: "Christenen wilden mijn auto in de fik steken"
- Abu Bakr haatte christenen en wil nu het Evangelie verspreiden onder moslims
Meer over CIP in Nigeria »

Reacties

J
Ik kan deze reactie niet helemaal plaatsen in het kader van het bovengenoemde artikel.Alhoewel Simson wel op een bijzondere wijze is gestorven en ik zelf niet goed weet hoe ik dat moet zien in het licht van Gods bedoeling met mensen, zou ik Simson tóch niet graag willen aanmerken als terrorist.Simson was ook een soort van zelfmoordterrorist :)
T
Simson wilde wraak voor zijn uitgestoken ogen.Van de huidige moslims die zich het leven benemen, kun je niet stellen dat hun ogen zijn uitgestoken, Zij doen het uit egoisme en tot eer van AllahHun is geleerd dat zij, door een jood of christen te vermoorden, de moslimhemel als beloning krijgen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!