Pascalle Laban

Dagelijks leven

18 maart 2019 door Sjoukje Dijkstra

Als samengesteld gezin onder één dak wonen: wel of niet een goed idee?

“Als samengesteld gezin kun je misschien beter niet onder één dak wonen”, zegt Pascalle Laban, die onder andere gespecialiseerd is in coaching en advies aan gescheiden mensen. Zij zegt dit naar aanleiding van een de studiedag die het Evangelisch College op 23 maart organiseert over samengestelde gezinnen.

Laban, die zelf gescheiden is en ook voor een tweede keer trouwde, vertelt: “Wat wij in onze maatschappij doen (samenwonen), is meestal vanwege financieel voordeel of omdat het romantisch beeld, zeker vanuit christelijke identiteit een rol speelt; allemaal onder één dak. Met een samengesteld gezin is de vraag of dat handig is. Je zit vaak te dicht op elkaars lip, terwijl het geen kerngezin meer is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over de studiedag en om aan te melden!

Reacties

"Ook bij overspel; niemand gaat voor de lol vreemd. Het is een symptoom."...??? Ik maak mee dat mensen vreemd gaan omdat ze daar op dat moment veel lol aan beleven. Ze doen dat echt niet omdat ze gedwongen worden en ze kiezen voor het geluk van dat moment. Later komt pas de ellende.
REAGEER
A
Mw. Laban zegt: "De impact komt ook mede doordat er sprake is van oordeel bij een scheiding." Zij adviseert kerkelijke gemeentes om vooral uit dat oordeel te blijven. Zij voert daarbij een uitspraak van Jezus aan als bewijs dat je niet oordelen mag. Maar Hij oordeelde zelf wel degelijk! Er is een groot verschil tussen (ver)oordelen (een vonnis voltrekken) en oordelen (zeggen wat wel of niet een zonde is). Jezus gaf dat verschil bij de overspelige vrouw aan (Joh. 8:3-11)! In dat licht moeten we de aangehaalde uitspraak van Jezus zien.
W
Bij overspel zeker. Ik vind het een goed stuk behalve de uitspraak, “dat mensen niet voor de lol vreemdgaan”. Nou nou, er zijn legio die dat wel doen. Verder moeten we niet te snel oordelen over echtscheiding als we het verschil tussen echtbreuk en echtscheiding niet eens onderscheiden. In het licht van de overspelige vrouw is het “echtbreuk”. Dat mag geoordeeld worden. Maar echtscheiding is meestal een gevolg van....oa echtbreuk (overspel bijv) Verder bewijs jij met jouw antwoord , dat jij echtscheiding en echtbreuk door elkaar haalt.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify