antichrist

God

12 maart 2019 door Dick van den Bos

Theo Niemeijer vertelt hoe je de antichrist kunt herkennen: "Vrijzinnige theologie wint steeds meer terrein"

Van Hitler zei men al: ‘De mens die God wordt’! Mensen als Hitler en Nero maken de weg vrij tot het moment dat dé antichrist zal komen, zoals voorzegd in Daniël, Ezechiël en Openbaring, stelt dominee Theo Niemeijer. In dit gesprek vertelt Niemeijer hoe je de komst van de antichrist steeds meer gestalte ziet krijgen en hoe je dit ook in de kerk ziet. Hij schrijft hier ook veelvuldig over in Het Zoeklicht.

“In Openbaring 12 en 13 gaat het over een vrouw met twaalf sterren die vervolgd wordt door de draak”, begint Niemeijer. “Deze draak heeft 7 koppen en 10 horens, en stelt satan voor. Vervolgens zie je de vrouw met een krans van twaalf sterren, een beeld van Israël, met haar 12 stammen die wegvlucht in de woestijn, en daardoor buiten het bereik van de draak blijft. Daarna lees je dat Israël in de woestijn door God onderhouden zal worden, net zoals tijdens de veertigjarig woestijntocht, met manna en water uit de rots. 3,5 Jaar zijn ze buiten het bereik van de duivel. Daarna richt de draak zich op het overige deel van haar nageslacht, want er zijn ook nog heel veel Joden buiten Israël!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over Het Zoeklicht

Reacties

Dit kan weer zo’n typische ‘hete hoofden, koude harten’ discussie worden. Laten zij die denken voor die tijd te worden opgenomen zich voorbereiden alsof ze er wel door gaan. En laten zij die vinden dat ze er wel doorheen moeten zich aangenaam verrassen mocht dat toch niet het geval zijn.Één ding is in dit zeker. JEZUS KOMT TERUG!!!! En dáár zie ik naar uit!
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify