Teus Dorrepaal

Levensverhaal

11 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Teus liep jarenlang rond met een geheim: "Mijn moeder dacht dat ik voor eeuwig verloren was"

Jarenlang liep Teus Dorrepaal rond met een geheim. Binnen de reformatorische gezindte leidde hij een dubbelleven. “Huilend riep mijn moeder dat ik verloren ben, nadat ik het geheim openbaarde. Haar huilen was hartverscheurend!,” vertelt de auteur van het boek ‘Praat er maar niet over’. Zijn verhaal neemt ons mee in een eenzame strijd. Is er voor Teus (in het boek heet hij Mart van Buren, red.) als gelovig mens een begaanbare weg te vinden?

Als kind ontdekte je dat je gevoelens hebt voor mannen. Hoe reageerden je ouders en je dominee hierop?
“Als klein kind heb ik gedroomd dat een knecht van de bakker die ik kende mij in de hals kuste. Dat ervoer ik als een prettige koestering. Toen ik die droom de volgende morgen aan mijn moeder vertelde leek zij te schrikken en vroeg mij om daarover verder te zijgen. Ook tegenover vader. Je wilt de Heere toch niet verdrietig maken, voegde ze nog toe.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Benieuwd naar het boek van Teus Dorrepaal? Bestel het boek hier!

Reacties

Wat een verhaal en wat een verdriet en toch ook gezegend. Genezen nee, het is geen griep. We waren goed geschapen naar Gods evenbeeld. Maar door den zonde is er veel ellende gekomen er zijn veel ziektes die niet genezen worden. Denk maar aan handicap of autisme of syndroom van down, dat zijn ook ziektes die niet genezen kunnen. God kan ons genezen en dat zal

Hij doen als we gestorven zijn. Nu mogen we geduldig wachten op Jezus die onze zonde en ziektes droeg, zodat wij genezen worden als we gelovig sterven. Ik wens uw sterkte Gods zegen.

A
Eveline, en anderen, geloof je dat Jezus/God nog steeds alle ziekten, ontstaan door de zondeval, kan en wil genezen? De bijbel is er duidelijk over, toch?Shalom
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify