Michael Jackson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 maart 2019 door Redactie

Christenen zijn vaak niet veel beter dan Michael Jackson

De documentaire Leaving Neverland schetst een inktzwart beeld van superster en 'King of Pop' Michael Jackson. In de vier uur durende film van Dan Reed vertellen twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, hoe ze als kind door Jackson zouden zijn misbruikt. Wat kunnen christenen hiervan leren?

De film Leaving Neverland zorgt vanzelfsprekend wereldwijd voor ophef. Niet alleen omdat de film vol gruwelijke details zit, of omdat de film eenzijdig inzoomt op de slachtoffers, maar ook omdat mensen gewoon niet willen en kunnen geloven dat hun 'King of Pop' een misbruiker was die niet van kinderen kon afblijven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Manipulatie
- De meest voorkomende manier van manipulatie in de kerk
- De 7 kenmerken van een manipulatieve kerkcultuur
- Als je in dit artikel je dominee of voorganger herkent: PAS DAN OP!
- Wees niet te volgzaam in je eigen kerk
- Wanneer het tijd wordt om de uitgang van je kerk te zoeken
Meer over Manipulatie »

Reacties

Goede inzichten, Rik! Blijf zo schrijven!
Ik heb altijd al gezegd dat hij niet deugde. Ik ben zelf ook slachtoffer en 1 of 2 van mijn kinderen ook. Het is zelfs zo geweest dat er iemand op mijn advertentie schreef om met mij verder te gaan terwijl ik wist dat hij bijna al zijn kinderen had misbruikt. Gelukkig wist ik dat terwijl hij briefjes in de kerkzakjes deed dat hij zelf slachtoffer was. Dan kom ik iemand anders tegen en wat denk je hij doet het ook bij 1 en waarschijnlijk 2 kinderen. Ik was kapot van verdriet. Maar ik weet dat God mij altijd nabij is. Mijn kind zijn uit de kerk.
Dag Eveline, ik geef je graag een +-je , maar ik durfde eerst niet. Ik vond je verhaal zo schrijnend, zo verdrietig. Wel verheug ik mij over wat je schrijft: "Maar ik weet dat God mij altijd nabij is". Wat heerlijk om dat te mogen weten! En blijf met de namen van je kinderen de troon van de Heer bestormen! Ik hoop en bid dat je een warme en liefdevolle kring van mensen rondom jou hebt staan. Ik wens je het allerbeste toe. Blijf volhouden. Straks worden ook jouw tranen weggewist. (Openbaringen 21:4)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen