verhaal

God

28 februari 2019 door Dick van den Bos

Wanneer komt tegenstand door de duivel en wanneer niet? - CIP Podcast

Vorige week was Nathan Morris in Nederland. Een modern uitziende prediker, maar met een zeer klassiek-christelijke boodschap. "We moeten het niet alleen hebben over vergeving en genade, maar ook over heiligheid en zonde". Dick en Rik praten hier over verder in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Beluister het fragment vanaf minuut 16:04

Dick: "Het was een echte gestampte pot prediking die je ook in de Hersteld Hervormde kerk hoort. Ik vond het mooi! De toon was daarentegen ook sterk dat je met God meer dan overwinnaar bent. Hij zei: 'Het is voor ons tijd om als een leger in de achtertuin van de duivel te trekken.' Tevens zei hij: 'Als je het ware evangelie predikt, dan daag je de hel uit.' De toon was kortom: laat de duivel niet achter ons aan zitten, maar laten wij de werken van de duivel verbreken."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

S
Eén bekend voorbeeld onder christelijke pioniers is dat als je iets voor jezelf of de wereld gaat doen (eigen zaak beginnen, opleiding volgen naast je werk, lange reis maken) je allemaal complimenten krijgt uit je omgeving (christelijk of niet christelijk). Maar als je iets groots voor God gaat doen dan moet je je opeens verantwoorden: "is het wel van de Heer?", "gaat het niet te koste van je gezin?" Hoeft niet perse van de duivel te komen. 't Kan ook de Adam's aard zijn die bv veel gemakkelijker te porren is voor TV-kijken dan voor gebed
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher