terror

Nieuws

22 februari 2019 door Dick van den Bos

Moet ex-moslimterrorist Abdul nog boeten voor zijn misdaden tegen christenen? - CIP Podcast

Jeffrey heeft de 50-jarige ex-terrorist Abdul-Mutallif geïnterviewd in Nigeria. Deze man zat in de top van de top van het moslimterrorisme en heeft tientallen christenen omgebracht. Dick en Jeffrey praten hierover in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Beluister het fragment vanaf minuut 27:00

Jeffrey vertelt dat het verhaal hem drie dingen liet zien.

1) Christenen hebben echt een vijand
Jeffrey: "Sommigen zeggen; ach, sommige mensen zijn niet zo positief over het christendom, maar we moeten niet zwart-wit denken. Maar hieruit blijkt dat er mensen zijn met wie echt niet te praten valt. Ze hebben maar één middel: een zwaard, of het geweer. Omgaan met andere christenen is ook echt niet toegestaan. Mensen worden aangespoord om elke christen uit te roeien; wie Mohammed ontkent moet gewoon gedood worden. Ze willen ook heel systematisch het westerse onderwijs in Nigeria bestrijden."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Als er een wet is, die hem aanklaagt, dan zal hij zich uiteraard voor een rechtbank moeten verantwoorden. Christen of niet.

Aan de andere kant: waarom wordt er zoveel aandacht aan deze man besteed?

Laat hem toch eerst maar eens vrucht voortbrengen, die aan zijn bekering beantwoordt en zet 'm niet direct hoog op een paard; daar kan hij alleen maar 'diep' vanaf vallen, als z'n bekering niet oprecht is. (1 Timothy 3:6-7)
REAGEER
J
Hoe ironisch kan God zijn, als zondaren medezondaren beschuldigen. Hij kiest een terrorist om zondaren tot inkeer te brengen, door dromen die geen bedrog zijn. Als God nu eens tegen ons zou zeggen: "toon eerst maar eens berouw; breng eerst maar eens vruchten voort, alvorens Ik kan vergeven," waar zouden wij dan blijven?H
JM D, hoe weet jij zo zeker dat de dromen die deze man zegt te hebben gehad geen bedrog zijn? Wensdenken? Daarnaast, heeft deze man zich al bij zijn slachtoffers gemeld, om te bespreken hoe hij de gevolgen van zijn wandaden kan matigen? Want ongedaan maken kan niet. Overigens volgt vergeving altijd op berouw. Geen berouw, dan ook geen vergeving. Waar blijkt uit dat deze man berouw heeft? Het verslag zegt daar niets over.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher