Amerika

Dagelijks leven

15 maart 2019 door Dick van den Bos

De favoriete Amerikaanse stad van Willem Ouweneel

Als het goed is, zitten Gerdien en ik op het moment dat jij dit leest, in de Verenigde Staten, samen met een bevriend Canadees echtpaar. We zijn bezig af te zakken van het koude Toronto naar het warme Florida.

We hebben onderweg Washington bekeken – nee, we hebben ons niet in de Amerikaanse politiek gemengd (ik zou niet weten aan welke kant ik in deze warboel moest gaan staan…) – en vervolgens reden we naar een van de leukste Amerikaanse steden die ik ken: het stadje Williamsburg in de staat Virginia. Enkele decennia geleden waren we daar al eens geweest, toen samen met een bevriend Amerikaans echtpaar. Williamsburg is zo leuk omdat het historische centrum geheel in oude stijl gerestaureerd is en alles daar (met de hulp van veel toneelspelers) zelfs functioneert zoals 400 jaar geleden. Allemaal ten gerieve van de toeristen, die uit de hele wereld hier komen kijken. Dít is het Amerika van vierhonderd jaar geleden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

I
Bedankt voor het verhaal Wíllem! Leuk om zo mee te kunnen reizen! Geniet van jullie vakantie!@
REAGEER
T
Williamsburg in Virginia (USA) is voor mij wat ver. Maar het openlucht museum in Arnhem is voor mij wel te doen. Ik ben daar vele jaren geleden ook eens geweest.
REAGEER
A
Wat een mooi stukje geschiedenis waarvan ik wijzer ben geworden. Ik zou graag eens een kijkje in Williamsburg willen nemen. Dankjewel Willem voor het delen.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher