Nederland

God

21 februari 2019 door Dick van den Bos

Nathan Morris in Nederland: “Als je het ware evangelie predikt, dan daag je de hel uit”

Voor een groep van enkele honderden leiders en voorgangers uit Nederland, sprak Nathan Morris vrijdag bij de RAN-leiderschapsmeeting in Amersfoort. De gedreven evangelist predikt niet zelden in volgepakte stadions en ziet naar verluidt vele wonderen en bekeringen. Zijn recept? “Predik altijd de simpele waarheid van het evangelie, zonder compromis. Niet alleen over genade en vergeving, maar ook over zonde en heiligheid. De Heilige Geest zal dan het woord bevestigen en de plaats vullen met zijn krachtige werking.”

Morris preekte het hele weekend in Nederland, en bij elkaar waren er meer dan duizend toehoorders. Hij vertelde eerst over zijn vader, die ook een evangelist was. “Mijn vader zat vaak de hele dag op zijn slaapkamer. Soms dacht ik: ‘wat doet hij daar toch?’ En dat deed ik plotseling de deur open en dan was hij tot God aan het uitroepen over een beweging van Gods Geest in het land.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Ik heb genoten van de leidersmeeting. Was sinds langere tijd weer eens onder de indruk van een 'bediening'. En wel omdat Nathan heel duidelijk een man is die het van de Heilige Geest verwacht. Zoals hijzelf ook zegt, "Het zijn geen 5 stappen tot. Het is geen methode en geen formule. Het is een ZALVING". Dit predik ikzelf al jaren en ik hoor het uiteraard ook veel vaker van anderen. Maar ik ben ook wel eens uit (leiders)meetings gekomen waar ik dat niet op die manier ervoer. Ik heb geen spijt dat ik hiervoor tijd heb vrijgemaakt. Ik ben geraakt
Ik was er ook bij. En ik heb net zo zitten te genieten. Het was praktisch, bijbels. Bovendien vond ik Nathan transparant. Ik ging naar huis met zoiets van: “Hier kan ik wat mee.” Geen spijt dat ik gegaan ben!
C
Deze ontmoeting heeft mij in mijn diepste wezen geraakt en doordrenkt van Gods loefde voor mij. Nathan heeft het vuur weer opgestookt om ons voir te bereiden om de Glory binnen te kunnen dragen en Nederlands grondgebied te claimen voor Zijn glory. Ik ben vol verwachting en kracht om mijn deel te kunnen doen.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher