Willem Ouweneel

God

22 februari 2019 door Willem J. Ouweneel

Vervangingstheologen vervangen wat af… (maar gaat dat wel goed?)

In mijn boek Het Israël van God ben ik vervangingstheologen toch maar gewoon vervangingstheologen oftewel supersessionisten blijven noemen, ook al protesteren de desbetreffende theologen vaak tegen de term. Ze doen namelijk wel degelijk aan ‘vervanging’.

In het Reformatorisch Dagblad van 31 dec. 2004 deed ds. W. Silfhout de verblijdende mededeling dat de Gereformeerde Gemeenten de vervangingstheologie hadden afgeschaft! Ik vraag me af op welk synodebesluit hij doelde; in elk geval kan elke lezer voor zichzelf nagaan in hoeverre het gros van de gereformeerde gezindte in Nederland inderdaad de onderstaande vijf vervangingen heeft afgeschaft. Let wel: ze horen allemaal bij elkaar; ze zijn om zo te zeggen niet los verkrijgbaar. Wie zich aan een of twee van de vijf toch nog blijft vastklampen, is toch nog wel degelijk een beetje een supersessionist (vervangingsdenker). Ook al snotter je maar een beetje, je bent toch verkouden…

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
AMEN!

Het zou mooi zijn als er een 'resetknop' op bepaalde christenen zou zitten, dan kunnen ze, na de knop ingedrukt te hebben, de Bijbel lezen zoals het er staat, en niet zoals men geprogrammeerd is door goedbedoelde theologen.
J
Jammer dat er nog steeds veel van deze theologen zijn die de kerk en Israel scheiden. De 70 weken profetie is daar heel duidelijk over. Israel had 490 jaar (7*70 jaren) de tijd om zich te bekeren, daarna is het einde van Israel als ze dat niet doen. Direct daarna zou de verwoesting van Jeruzalem zijn (in 70 na Chr). Zie Mattheus 23:38, Mattheus 21:19: einde van het genetische volk Israel.
Toon meer antwoorden (24)
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify