Jaap Bönker

God

28 februari 2019 door Jeffrey Schipper

"God gebruikt Arabieren om Joden te laten zien dat Jezus de Messias is"

“‘Wat doe jij hier als Arabier?,’ vroeg een 94-jarige Holocaustoverlevende. ‘Ik ben hier omdat ik jouw Messias heb ontmoet,’ antwoordde een Arabische christen. Vervolgens is die Joodse vrouw tot geloof gekomen.” Deze ervaring deelt Jaap Bönker namens van Stichting Comité Gemeentehulp Israël (CGI). CIP.nl sprak hem over zijn drijfveren en werk. “God gebruikt Arabieren om Joden te laten zien dat Jezus de Messias is.”

Jaap vertelt waar zijn liefde voor het Joodse volk vandaan komt. “Mijn opa en oma hebben in de Tweede Wereldoorlog een Joodse jongen opgevangen. De schuilplaats die ze voor hem maakten, heeft veel indruk op mij gemaakt. Na de oorlog heb ik mijn gereformeerde opvoeding aan de kant gezet en liet ik mij onderdompelen in de flowerpower-subcultuur. Na mijn bruiloft kreeg ik een trouwbijbel. Ik ging dit boek lezen vanuit de overtuiging dat er allemaal onzin in staat. Maar toen ik het Woord opende, ben ik tot geloof gekomen. Bijbelverhalen kwamen in mijn hart tot leven.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De gedachte, dat Gods plan zich nog altijd rond Israël centreert, is het resultaat van een natuurlijk, op de wereld, gericht denken.

Dat is blind voor het feit, dat God zijn plan: de realisatie van het Koninkrijk Gods, rond Christus centreert; een plan dat Hij al uitvoert sinds de uitstorting van de Heilige Geest.

Alleen op die wijze kan het Evangelie het hart van elk mens bereiken, zodat iedereen de kans krijgt een zoon van God te worden.
REAGEER
(5) en door wie zal 'dit Evangelie' (Mat.24:14) worden verkondigd?

Vlak voor Zijn hemelvaart zegt Jezus tegen Zijn discipelen (en niet tegen de Joden, @Wim Peters):

Hand. 1:8 "maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de heilige Geest over u komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der aarde".

En dus ook niet via een Torapraktijk (@BK)
REAGEER
(2) en wie zijn dan die zonen Gods?

De apostel zegt: "Rom. 8:15-17 "Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader. Die Geest getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn. Zijn wij nu kinderen, dan zijn wij ook erfgenamen: erfgenamen van God, en medeërfgenamen van Christus; immers, indien wij delen in zijn lijden, is dat om ook te delen in zijn verheerlijking." (3)
REAGEER
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher