Jaap Bönker

God

28 februari 2019 door Jeffrey Schipper

"God gebruikt Arabieren om Joden te laten zien dat Jezus de Messias is"

“‘Wat doe jij hier als Arabier?,’ vroeg een 94-jarige Holocaustoverlevende. ‘Ik ben hier omdat ik jouw Messias heb ontmoet,’ antwoordde een Arabische christen. Vervolgens is die Joodse vrouw tot geloof gekomen.” Deze ervaring deelt Jaap Bönker namens van Stichting Comité Gemeentehulp Israël (CGI). CIP.nl sprak hem over zijn drijfveren en werk. “God gebruikt Arabieren om Joden te laten zien dat Jezus de Messias is.”

Jaap vertelt waar zijn liefde voor het Joodse volk vandaan komt. “Mijn opa en oma hebben in de Tweede Wereldoorlog een Joodse jongen opgevangen. De schuilplaats die ze voor hem maakten, heeft veel indruk op mij gemaakt. Na de oorlog heb ik mijn gereformeerde opvoeding aan de kant gezet en liet ik mij onderdompelen in de flowerpower-subcultuur. Na mijn bruiloft kreeg ik een trouwbijbel. Ik ging dit boek lezen vanuit de overtuiging dat er allemaal onzin in staat. Maar toen ik het Woord opende, ben ik tot geloof gekomen. Bijbelverhalen kwamen in mijn hart tot leven.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De gedachte, dat Gods plan zich nog altijd rond Israël centreert, is het resultaat van een natuurlijk, op de wereld, gericht denken.

Dat is blind voor het feit, dat God zijn plan: de realisatie van het Koninkrijk Gods, rond Christus centreert; een plan dat Hij al uitvoert sinds de uitstorting van de Heilige Geest.

Alleen op die wijze kan het Evangelie het hart van elk mens bereiken, zodat iedereen de kans krijgt een zoon van God te worden.
REAGEER
(B) Stefanus roept uit (tegen de Joden):

Hand.7:51-53 Hardnekkigen en onbesnedenen van hart en oren, gij verzet u altijd tegen de heilige Geest; gelijk uw vaderen, zo ook gij. Wie van de profeten hebben uw vaderen niet vervolgd? Zelfs hebben zij hen gedood, die geprofeteerd hebben van de komst van de Rechtvaardige, van wie gij nu verraders en moordenaars geworden zijt, gij, die de wet ontvangen hebt op beschikking van engelen, doch haar niet hebt gehouden." (C)
REAGEER
"Ik ben ervan overtuigd dat de vele moslims die sinds 11 september 2001 tot geloof komen een cruciale rol gaan spelen in de geestelijke herleving onder het Joodse volk."

Jezus zegt echter: Luk 13:34-35 " Jeruzalem, Jeruzalem, dat de profeten doodt, en stenigt wie tot u gezonden zijn, hoe dikwijls heb Ik uw kinderen willen vergaderen, gelijk een hen haar kuikens onder haar vleugels, en gij hebt niet gewild." (A)
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher