Israël leger

God

18 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Wim ziet tekenen van de eindtijd in het Midden-Oosten: "Legers gaan de strijd aan met Israël"

“Ik geloof op grond van de Bijbel dat Israël een hele zware tijd tegemoet gaat. Strijdende partijen gaan in de eindtijd hun krachten bundelen om gezamenlijk op te trekken tegen een gezamenlijke vijand, namelijk Israël.” Dit is de overtuiging van Wim Zwitser. Namens Het Zoeklicht spreekt hij op verschillende plaatsen in het land over thema’s als ‘Komt de eindtijd dichterbij?’. CIP.nl sprak met hem.

Je bent ervan overtuigd dat de Bijbel wijst op wat er in de eindtijd gaat gebeuren, ook in het Midden-Oosten. Op welk Bijbelgedeelte baseer jij dit?
Wim verwijst naar het elfde hoofdstuk van het Bijbelboek Daniël. “In dit Bijbelgedeelte is sprake van twee koningen die op het wereldtoneel verschijnen. Eén koning uit het noorden en één uit het zuiden. In de tijd van het Oude Testament heeft Israël al eens zoiets meegemaakt. Vanuit het zuiden trok koning Necho (farao uit Egypte) het Beloofde land binnen, op weg naar koning Nebukadnezar van Babel. Zo werd het Joodse volk overlopen en kwam er een einde aan het koningschap van Josia. Op basis van Daniël 11 verwacht ik dat deze geschiedenis zich gaat herhalen. Opnieuw zullen machten uit het noorden en het zuiden tegen elkaar optrekken over Israëls grondgebied om uiteindelijk Jeruzalem in te nemen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Eindtijd
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Jeroen Koornstra over overgang van oud naar nieuw verbond: "Die hele vervangingstheologie is sowieso onzin"
- Evert Leeflang vraagt zich af of we nu leven in de eindtijd en wat de eindtijd inhoudt
- Waarom Reinier Sonneveld niet meer in techniek gelooft
- Hier hoor je waarom er hoop is in de eindtijd
Meer over eindtijd »

Reacties

(1) Laten we als christenen “zien” wat niet voor ogen is (Kol.3:2) en ons richten op de opdracht tot éénheid zoals bedoeld in Joh.17:21 en liefde onder ons (Joh.13:35), te zijn als levende offers en ons te laten gebruiken als levende stenen (voor de bouw van de geestelijke tempel) door goed naar Zijn stem te leren luisteren en te gehoorzamen naar de 7-voudige oproep naar ieder persoonlijk in Openb.2 en 3 (“hoor wat de Geest zegt”). Door de vrucht en de gaven van de Geest zal de Persoon van de Heer Jezus Christus in ons gestalte verkrijgen. (2)
L
AMEN, Volgens mij klopt dit! Zegen voor iedereen! De tempel van Gods Geest is groter dan welke terreur en oorlog dan ook. Ook onze westerse verleidingen. Zoek Gods Geest in dienstbaarheid en Liefdevolle daden! En er is Genade en Vrede. Zeker als we ons daarnaar willen uitstrekken, voor Iedereen en door Iedereen.
(2) Niet door kracht of geweld, maar door Zijn Geest (Zach. 4:6), door genade (Zach. 4:7) en door het kleine begin niet te verachten (Zach. 4:10). Door het stille wonder van de Geest van Christus in en door ons zal het geschieden. Op deze wijze zal de Gemeente “Licht van de wereld” zijn. Wanneer de Gemeente zo is, dan zal zij de Joden tot jaloersheid kunnen verwekken (Rom.11:11).
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!