Willem Ouweneel

God

15 februari 2019 door Willem J. Ouweneel

Wat vrome Joden en vrome christenen gemeen hebben

Dit is voor mij een mooie week! Afgelopen dinsdag verscheen officieel mijn boek Het Israël van God. Morgen wordt het in Nijkerk officieel gepresenteerd. Het spijt me dat het zo’n dikke pil is geworden (768 blz.), maar ja, er valt over Israël vanuit christelijk (én traditioneel-joods) standpunt ook zoveel te vertellen…

De voornaamste christelijke visies op Israël heb ik in mijn boek uitvoerig naast elkaar gelegd. Het gaat bijvoorbeeld over de goddelijke verbonden die Israël betreffen, over de verhouding tussen Mozes en Jezus, tussen Jezus en het Israël van zijn tijd, tussen Israël en de Gemeente (de Kerk) (zowel theologisch als historisch), tussen jodendom en christendom, en niet te vergeten tussen Israël en de Palestijnen. Het gaat over de wortels van Israël (het verleden), het lijden van Israël (tot op heden) en de beloften die over Israël zijn uitgesproken, met name de landbelofte (de toekomst).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Willem schrijft: "Lukas 1:6 ... een beschrijving van vrome christenen als van vrome Joden: ‘Zij nu waren beiden rechtvaardig voor God, wandelend in alle geboden en inzettingen ..., onberispelijk’".

Hiermee plaatst hij zowel de (vrome) christen, als de (vrome) Jood in een situatie buiten Christus. De wet wijst immers op Christus Die zegt: "wil je volmaakt zijn? Volg dan Mij!"

De paradox is nu: onberispelijk naar de Wet wandelen én Christus volgen: "Want de wet is door Mozes gegeven, de genade en de waarheid zijn er door Jezus Christus gekomen"
Wie is de persoon die achter "Veritas Illustrat" schuil gaat?
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher