Een machteloos gevoel

Levensverhaal

22 februari 2019 door C.A. Schipaanboord-de Vos

Lia: "Het doet zeer om je man lichamelijk, psychisch en geestelijk zó te zien knokken"

„Je vrouw zo ziek zien, is ontzettend moeilijk. Oh, dat machteloze gevoel,” verzucht Jan Walhout (30). Lia Mol (46) zegt: „Het doet zeer om je man lichamelijk, psychisch en geestelijk zó te zien knokken.”

Partners vertellen hoe het is om naast een zieke geliefde te staan. Jan: „Toen Annemarie ernstig ziek in het ziekenhuis lag, wilde ik er elke avond heen. Maar de kinderen gingen ergens anders niet slapen. Ik moest kiezen tussen Annemarie en de kinderen. Steeds die tweestrijd aan gevoelens was erg zwaar.”

Lymfeklierkanker
Het ernstige bericht dat Pieter lymfklierkanker heeft, werd telefonisch meegedeeld aan echtpaar Mol. „En dat terwijl we nadrukkelijk gevraagd hadden om een eventuele ernstige uitslag mondeling te krijgen,” legt Lia uit. „We vonden het dus moeilijk te geloven en belden het ziekenhuis terug om te vragen of we het goed begrepen hadden. Na maanden van onderzoek ben je min of meer al een beetje voorbereid op het krijgen van zo’n diagnose. Toch is het heel heftig om te horen. ‘Nu is het over. Ik raak hem kwijt’, dacht ik.”    

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Jammer dat het verhaal geen einde heeft Het houdt in eens op. De laatste zin in het allerbelangrijkste.Daar is ons gehele leven op gebaseerd.Onze gedachten moeten gefocust zijn dat deze uit de Heilige Geest komen en niet uit het vlees.Schrijft Paulus.

Ik herken jullie situatie Mijn gezinssituatie waa
T
was hetzelfde als bij jullie.

Ik wens jullie veel sterkte en troost bij de Heere.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher