Bart Bolier

God

11 februari 2019 door Jeffrey Schipper

"Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"

De uitverkiezing levert in christelijk Nederland veel verwarring op. “Uitverkoren worden door God is geen lot uit de loterij. Wanneer een verloren zondaar zijn of haar toevlucht tot Christus neemt, is dat het duidelijkste teken van de uitverkiezing,” maakt Bart Bolier duidelijk. De Gereformeerde Gemeente in Nederland-ouderling uit Elspeet schreef mee aan het boek ‘Muur of poort? Jij en de uitverkiezing’.

Wat houdt de uitverkiezing in en waarom is dit zo’n belangrijk thema volgens jou?
“Het houdt in dat God besloten heeft om mensen zalig te maken en anderen rechtvaardig in hun zonde te laten liggen. Waarom is dit belangrijk? Omdat God hier in Zijn Woord vaak over spreekt. Het is tot verheerlijking van Hem. Daarom verheugt Jezus Zich in Mattheus 11:25 in het welbehagen van Zijn Vader. Dat neemt niet weg dat we hier als mensen met veel voorzichtigheid over moeten spreken. De uitverkiezing is een mysterie dat we niet kunnen verklaren. In het boek Job staat: ‘Zie, God is groot en we begrijpen het niet.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- 5 Bijbelteksten die je helpen wanneer je worstelt met geloofszekerheid
- Arjan Baan: "Ik werd overweldigd door een vloedgolf van Gods liefde"
- Hoe je zeker kunt weten dat je in de hemel komt
Meer over Geloofszekerheid »

Reacties

B
JHWH is alwetend en almachtig, dus ja, Hij weet als Enige het aantal mensen van die ontelbare schare. Ontelbaar voor mensen, maar voor Hem, die de harten kent, telbaar.

JHWH wil ook dat allen tot bekering komen, heeft in Tora en bovenal in Yeshua alles duidelijk gemaakt, dus de mens moet op zoek gaan en kiezen, wie zoekt zal vinden !

Wie zijn talent geloof begraaft, gaat verloren, wie er mee aan het werk gaat komt tot bekering en groeit in heiliging, zonder welke niemand JHWH zal zien.

Shalom

Ben Kok (joods-chr pastor)
H
Terecht wijst Ben Kok erop dat God wil dat alle mensen behoudenWorden en tot erkentenis van de (Goddelijke) Waarheid komen, zoals 1 Tim. 2:3-6 leert. Daar staat ook dat Jezus zijn leven gaf als losprijs voor ALLEN. Hij is immers Zelf als Messias in het vlees gekomen om de mensheid tot wedergeboorte te kunnen brengen. Paulus zegt in 1 Cor. 15:22 “dat evenals in Adam allen sterven, alzo zullen zij ook in Christus allen levend gemaakt worden” Dat zegt hij ook in Rom. 5:18.

Als we toch eens werkelijk durfden naderen tot God en dan Zijn Invloe
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (38)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify