Roos Paauwe

God

07 februari 2019 door Marina de Haan

Roos Paauwe gaat met DoorBrekers naar Amsterdam: "Ik geloof dat Amsterdam nog een kerk nodig heeft"

“Wij hebben altijd gezegd: als DoorBrekers naar Amsterdam gaat, dan gaan we mee”, lacht Roos van Dijk-Paauwe in haar Barneveldse thuis. “Mijn vader zei: als we naar Amsterdam gaan, gaan jij en Peter (haar man, red) de kar trekken. Zo had ik hem niet bedacht. Dat is heel leuk!”

We ontmoeten de 24-jarige Roos een dag na de eerste bijeenkomst van DoorBrekers Amsterdam. Het is de zesde locatie van de gemeente en de eerste locatie van DoorBrekers buiten de BibleBelt. In het Amsterdome, op een industriegebied vlakbij station Amsterdam Sloterdijk, zijn de dag ervoor zo’n honderd mensen bijeengekomen om meer te weten te komen over DoorBrekers en kennis te maken met de campusleiders: Roos en haar man Peter.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
En weer een nieuwe kerk, waarom niet aansluiten bij een bestaande kerk. Ik blijf het lastig vinden dat er geen Roepstem wordt gehoord naar Brabant en Limburg. En ook in het gedeelte van het land waar ik woon, rond Arnhem, ook wel De Liemers genoemd, is er veel "oogst, maar arbeiders zijn er weinig".
Waarom geen duidelijke cijfers over het aanzuigeffect op andere kerken/gemeentes? En idd: Waarom niet Limburg en Brabant? Of neem België, regio's waar de kans op het aanzuigeffect quasi nihil is...
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify