van der Steen

Nieuws

31 januari 2019 door Redactie

Mattheüs van der Steen verwacht een opwekking in Nederland: Blaast hij te hoog van de toren? – CIP Podcast

Mattheüs van der Steen vertelde tegenover CIP dat hij gelooft in een opwekking in 2020. Hij roept mensen daarom op om zich voor te bereiden. Blaast Mattheüs te hoog van de toren en loopt hij vooruit op de hemelse troepen? Dick en Jeffrey bespreken deze uitspraken in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister vanaf minuut 15:14

Dick: “Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het glas bij Mattheüs altijd halfvol is. Waar veel christenen afval en teruggang zien, ziet hij dat duidelijk niet. Ook de kerkverlating ziet hij veel genuanceerder. Hij zegt: mensen schrijven zich inderdaad uit bij kerken, maar gaan vervolgens naar kerken zoals DoorBrekers of Mozaïek0318. Dat is dan geen secularisatie. Ook geeft hij aan dat je het bij conferenties als Opwekking alleen maar drukker ziet worden.”

Antichrist
Jeffrey plaatst een kanttekening. “Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau verlaten per dag 267 mensen de kerk. Als je quitte wilt draaien, dan zouden de evangelische kerken overvol lopen.” Dick: “Dat klopt, dus dat gaat maar deels op. Maar, zo wordt vaak geredeneerd, die kerkverlaters die sliepen ook al. De kern van levende christenen wordt daarentegen steeds groter.”

Dick: “Waar mensen met name kritisch op reageerden, was dat hij zei dat er zo veel licht gaat komen, dat de antichrist zal verdwijnen. Terwijl juist veel mensen geloven dat de antichrist steeds meer terrein gaat innemen.”

Moe
“Ook merk je dat mensen soms moe worden van de ‘opwekkingsvoorspellingen’. Je hoort het zo vaak, hoe zit het met al die vorige voorspellingen, zeggen mensen dan. Dat is wellicht leuk voor een volgend interview. Ik had deze vraag ook aan Klaas van Denderen voorgelegd, maar die geeft dan aan dat er al heel veel gebeurt in Nederland. Het is net wat je perspectief op de dingen is.”

Jeffrey geeft aan dat ook bij Stichting Jij daar! duizenden refojongeren tot geloof zijn gekomen. “Moet je dat dan ook zien als onderdeel van zo’n opwekking?” Dick vermoedt dat je dat wel zo kunt stellen, omdat hun ouders met geloofszekerheid worstelen, en zij daar vrijmoediger in zijn. “Het is net door welke bril je kijkt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ik zou het een wonder vinden als er inderdaad een opwekking komt in Nederland (en België). Maar anderzijds worden we sinds de jaren '70 door o.a. de Stichting Opwekking van Ev. Ben Hoekendijk (One Way: Jesus!) zowat om de vijf jaar bestookt met zulke voorspellingen die dan nadien een zéér stille dood sterven... Nogmaals, ik zou het zo graag willen geloven... Ik ben echter moe geworden van al die toekomstvoorspellerij… Zoals ik elders al enkele keren zei: ik doe wat mijn hand vindt om te doen... En natuurlijk zal ik bidden voor een opwekking..
REAGEER
(vervolg) één Lichaam. Er is maar één Tempel. Er is maar één Huis. Er is maar één Kudde. De Heer is het Hoofd van het Lichaam en niet het Hoofd van enig genootschap. Het lijkt er ook op dat Dick en Jeffrey in hun gebrek aan geestelijk onderscheidingsvermogen niet veel verder komen dan een positieve waardering van christenen die “ten minste iets doen” of “enthousiast blijven”. De geestelijke toestand van ons op zichzelf gerichte “christelijke” wereldje (individueel en kerkelijk) is naar mijn indruk veel ernstiger dan we beseffen. God wil een
a
Dank je wel Dirk Kroon voor jou schrijven ,het beseft dat we moeten veranderen in een houding van verootmoediging en gebed dat nodig is om te veranderen en af te keren van zoals je het zegt op zichzelf gerichte wereldje individueel en kerkelijk , en ons bezig houden met de mensen om ons heen die hunkeren naar liefde en aandacht die wij namen Jezus mogen geven .Dat het besef mag dalen in een ieder kind van God .
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify