volbrachte werk

Levensverhaal

14 februari 2019 door Dick van den Bos

Dick Pieterman leerde leven vanuit het volbrachte werk van Jezus: "Ik dacht dat God mij niet heilig genoeg vond"

“Ik liet mij beïnvloeden door Oosterse godsdiensten en andere misleidingen. Daarom heeft het heel lang geduurd voordat genade voor mij niet alleen een verstandelijk begrip werd, maar ook echt ervaring werd in mijn leven”, vertelt bijbelleraar Dick Pieterman tegenover CIP.nl.

Toen hij genade anders ging zien, werd dat een grote bevrijding, vertelt Pieterman. "Het Evangelie van genade werd een schitterend licht aan het einde van een donkere tunnel waar ik me jarenlang met veel inspanning doorheen geworsteld had.”

Waar liep je in vast?
"Ik had veel moeite met een ‘voorwaardelijke’ liefde van God; een liefde die afhankelijk is van mijn gedrag en prestatie en alleen beschikbaar was als ik ‘voldoende mijn best deed’. Al mijn pogingen als goed christen te leven en God in alles te gehoorzamen liep zonder uitzondering altijd weer uit op een onvermijdelijk falen. Met al mijn goede werken, mijn offers en zelfdiscipline bleven schuld en veroordeling toch altijd in mijn hart aanwezig, met voortdurend die diepe angst om uiteindelijk toch door God afgewezen te worden.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ik ga iets schockerends zeggen: “Wanneer genade niet dusdanig wordt gepredikt dat er geen misbruik van kan worden gemaakt wordt genade niet goed gepredikt!”

Elke randvoorwaarde die je aan genade koppelt zorgt ervoor dat genade geen genade meer is. Wanneer je je beseft wat Gods genade voor jou inhoudt, laat je het wel uit je hoofd daar misbruik van te maken. Romeinen 6:1-2 laat daar geen twijfel over bestaan. Genade is ALTIJD een ONVERDIENDE GUNST!!!
M
Inderdaad, genade is genade, volledig onverdiend, toch is genade (middel) niet de enige pliaar van het geloof, die ander is gehoorzaamheid (doel). Ons wordt de genade van boven gegeven voor wat we nodig hebben voor onze volgende stap (er is geen verder doorschieten dan God die Zijn eigen Zoon al gaf). De wil om door te gaan moet er zijn. Denk aan Jezus in het hof van olijven waar Hij zei: "..doch niet Mijn wil maar Uw wil geschiedde", daarmee Zijn eigen onderricht volgend: Zalig zij degene die de wil van de Vader doen!

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify