Reinier Sonneveld

God

04 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Reinier ontdekt vergeten evangelie: "Gods genade is een economisch model geworden"

“Als Nederlandse christenen hebben we de neiging om zonden vooral als persoonlijke overtredingen te zien. Ondertussen zien we veel grotere vormen van kwaad over het hoofd,” merkt Reinier Sonneveld op. In zijn nieuwe boek 'Het vergeten Evangelie' geeft de theoloog antwoord op de vraag wat Jezus bedoelde toen Hij zei dat Hij Gods rijk kwam stichten.

Reinier merkt op dat veel mensen zich vandaag de dag laten inspireren vanuit een alternatief evangelie. Een boodschap die goed nieuws lijkt te zijn, maar in werkelijkheid een vals evangelie is. “Er is een aantal grote systemen waar veel mensen heil van verwachten en hun vertrouwen op stellen. Ik kijk dan met name naar drie gebieden, namelijk politiek, religie en technologie.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Ervaar me GEZEGEND als kind van God door God's Genadig wachten op mij. Te weten dat God/Jezus zoveel van je hield en houdt was God's trekkende Liefde voor mij. Het hemels Evangelie gaat boven technologie, religie en politiek, is eeuwig durend, halleluja
REAGEER
M
Het is niet alleen een zeer boeiende benadering, maar dit is de (huidige) verborgenheid van het evangelie: De Bijbel spreekt helemaal niet over "verzoening door voldoening". Dat maakt namelijk een karikatuur van de volmaakte en allesomvattende liefde van God. Als er betaald wordt voor de zonde, en dan ook nog om Gods toorn te doen stillen, dan is er geen sprake meer van genade. Met recht kun je dit de ontdekking van een vergeten evangelie noemen. Ik kan iedereen aanraden deze ontdekkingstocht te maken..

Dag Michel, kennelijk heb je nagedacht over de verzoening, maar vlieg je niet uit de bocht? Wat vind je van deze gedachte van Oepke: “De God van de Bijbel is de God van de oordelen. Boven de schepping is Hij met zijn oordeel als de Vader. Onder het oordeel als de Zoon. Binnen in ons met zijn oordeel als de Heilige Geest” (O. Noordmans , 1871-1956). Groet van Dirk.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify