Willem Ouweneel

God

18 januari 2019 door Willem J. Ouweneel

Kun je zonder goede werken behouden worden? (II)

Er was eens een eenvoudige maar beroemde maggid, een rondreizende joodse prediker, die ergens in Oost-Europa een serie toespraken zou houden. Een vermaarde joodse geleerde kwam van verre aangereisd om deze maggid te horen preken. Toen men de geleerde vroeg wat hij van de maggid dacht te kunnen leren, antwoordde de man: ‘Ik wil graag zien hoe hij de bandjes van zijn sandalen vastmaakt’. De bedoeling van dit diepzinnige antwoord was dit: deze maggid preekt niet slechts de Torah, hij is de Torah; hij leeft die uit in alle facetten van zijn leven, en dat zie je zelfs in de manier waarop hij zijn sandalen vastbindt. Vervang het woord ‘Torah’ hier door ‘Jezus’, en je hebt hier een beschrijving van een echte christen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Na de dood van de boosdoener (moordenaar) aan het kruis hebben talloos velen in de loop van de eeuwen gepleit bij God of zij evenals de moordenaar genade mochten ontvangen.

Veel geestelijke vruchten zijn er gevolgd op de belijdenis van deze kruiseling. Ik denk hierbij aan Openbaring 14:13.

U bedoeld dat de boosdoener zondermeer ook een joodse man was, gelijk de 144.000 en niet de nep joden uit Openbaringen 3:9? (zie Matth. 15:24) op grond van (Matth.1:21) Dan weet u direct wie die (ONS) zijn genoemd in vers (23) in Matth.1. Zie i.d.v. (Hebreeën 13:8,9) met het oog op wij koosjer zouden moeten eten van sommigen predikkers met joodse ideeën!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.