homoseksualiteit

Nieuws

11 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Wordt Nashville verklaring gebruikt om christenen de mond te snoeren? - CIP Podcast

Wie op sociale media kritiek op de Nashville verklaring kijkt, ziet veel mensen reageren die zwijgen als er vanuit islamitische hoek homohaat wordt gepredikt, merken Rik en Jeffrey op. Zij vragen zich in de nieuwe CIP Podcast af of de door meer dan tweehonderd dominees ondertekende verklaring wordt gebruikt om orthodoxe christenen de mond te snoeren.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

"Op sociale media is de discussie naar aanleiding van de Nashvilleverklaring enorm uit de bocht gevlogen," merkt Jeffrey op. "Een dominee suggereerde dat het goed zou zijn als juristen in kaart brengen of de verklaring wel of niet strafbaar is en ondertekenaars kunnen worden aangeklaagd vanwege discriminatie. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zelfs laten weten dat het de Nashville-verklaring gaat beoordelen op eventuele strafbaarheid.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Turkse invasie in Syrië: Hoe de oorlogszuchtige Erdogan christenen in de problemen brengt - CIP Podcast
- Waarom christelijke klimaatactivisten deze week een weg blokkeerden - CIP Podcast
- Waarom de discussie over kindereuthanasie ingewikkelder ligt dan SGP en D66 doen voorkomen - CIP Podcast
- Waarom niet iedereen het pleidooi van een D66-minister voor genderneutraal speelgoed met gejuich ontvangt - CIP Podcast
- Hoe Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers het christelijke geluid lieten horen tijdens hun speeches in de Tweede Kamer - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Nashville verklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashville verklaring »

Reacties

Ik ben het eens met Rik en Jeffrey

Zelf haal ik mijn schouders op over ongelovigen die in deze zaak valse sentimenten schreeuwen en hun macht misbruiken om orthodoxe opvattingen te verbieden, maar ik ben verbijsterd over medechristenen die daaraan meedoen. In deze tijden moeten de vrijzinnigen naast en achter hun orthodoxe broeders en zusters gaan staan en tegen de hysterische ongelovigen met hun lawaai en hun machtsmisbruik zeggen: "afblijven, wie aan hem komt, komt aan Jezus Christus en aan ons!"
REAGEER
T
Nederland wordt anders een Bananenrepubliek ??? Nederland is een bananenrepubliek al jaren . Nederland is onderhevig aan sharia. Over Moslimhaat en haatzaaien door moslimimans hoor je niets . Hun wordt geen strobreed in de weg gelegd. Geert Wilders kan geen dag op dezelfde plaats slapen en moet met lijfwachten beschermd worden want hij staat op de dodenlijst. Hij moet zelfs voor het gerecht komen . Absurd . Het Nederlandse rechtssysteem is ineen gestort , ministers van justitie moesten aftreden etc etc Nederland is een goddeloos land geworden .
REAGEER
D
Tegenwoordig heeft de elite de gewoonte om via de media orthodox christendom af te kraken en alles wat er mis is met de islam met de mantel der liefde te bedekken. Maar deze verspreiding van leugens, met name ook door de PKN-top, het maandblad Volzin en een club als Nieuwwij, is niet eindeloos vol te houden. Vroeg of laat komen de meeste mensen er wel achter hoe zeer ze worden beetgenomen.
REAGEER
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals