Waarom geloven atheïsten niet in God?

Dagelijks leven

05 februari 2019 door Promise Magazine

Waarom geloven atheïsten niet in God?

We leven in een tijd, waarin het christelijke geloof steeds meer aangevallen of soms zelfs belachelijk wordt gemaakt. Christenen worden in de laatste decennia soms weggezet als rariteit, als irrationele, niet-intellectueel verantwoorde mensen. Of het geloof in God wordt door sommigen afgedaan als een waanidee, een vlucht voor de werkelijkheid. God is dan een vaderfiguur voor infantiele mensen die geen verantwoordelijkheid durven nemen voor hun keuzes en denken.

Christenen moeten zich vaak verantwoorden voor hun geloof als er allerlei soms bijtende vragen worden gesteld als: “Hoe weet je dat er een God is? Geloof je uit angst? Geloof je echt dat God de wereld geschapen heeft? Hoe kun jij in een God geloven terwijl een tsunami gruwelijk huishoudt en een aardbeving een land als Haïti ruïneert?”.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Mat. 11:25 Gebed van DANK van Jezus aan Zijn Vader God over het evangelie, wijzen en kinderen.....zegt alles over redenatie, en RELATIE, je hoofd en je hart, halleluja

Shalom
REAGEER
M
De wetenschap biedt juist mogelijkheden en en nieuwe inzichten die atheisten alleen al op academische gronden "dwingen" te erkennen dat er een Transcendente Dimensie is. Einstein bijv. moest erkennen -en het siert hem als wetenschapper en mens- na zijn bezoek aan de Hubble-telescoop- dat materie voortkomt uit het 'niets' (een niet-materiele werkelijkheid boven tijd en ruimte) omdat hij zelf kon observeren dat het heelal aan het uitdijen was. Dan moet het ergens begonnen zijn voordat er een tijd-ruimte dimensie was! Hij was willig te zien!
REAGEER
Hallelujah...onze ondode periode op aarde is zo heel erg kort....Wat erna komt is veel belangrijker.....God heeft mij het commando gegeven over de legers der doden...Wij zijn thans door geen enkel staand leger meer te verslaan....laten wij het moslim fundamentalisme uitroeien volg mij! ( met die atheïsten komt het wel goed, laat ze maar eens een paar wonderen zien).
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify