Stefan Paas

Nieuws

28 februari 2019 door Elleke Bal

Stefan Paas: "Iedereen in Nederland is bezig met zieltjes winnen en zending bedrijven"

“De wereld is geen plek waar verloren zielen ronddolen die zo snel mogelijk de kerk in geholpen moeten worden. Het is een wereld waar God werkt en waar de Geest je op onverwachte manieren tegemoet komt.” Theoloog des Vaderlands Stefan Paas over zending, vrijzinnigheid en orthodoxie en kerkplanting.

Daags na de bekendmaking dat Stefan Paas de nieuwe Theoloog des Vaderlands is, speelt hij een rol in de Trouw-strip Anton Dingeman. Daarin wordt de draak gestoken met het idee dat de Theoloog des Vaderlands ieder jaar een ander religieus genootschap moet vertegenwoordigen. Met de van huis uit christelijk-gereformeerde Paas is het feest bij de orthodoxen. “Eindelijk een theoloog die de ware God kent!” roept een gelovige in de strip.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

“Wat heeft Nederland aan theologen?”. Er zijn vele theologische “hokjes”: orthodox, vrijzinnig, arminiaan, calvinist, chiliast, a-millennialist, charismatisch enz, enz. Uiteindelijk gaat het echter om de vraag: bent u vleselijk of geestelijk? (1Kor.3:1). Volg ik het Lam waar Het ook naar toe gaat? (Openb.14:4). In 2Kron.16:9 vinden we een geweldige belofte voor een hart dat volkomen naar God uitgaat: Hij bewijst zich sterk aan hen.
Dirk K., pas jouw uitspraak toe op de medische wereld en denk daar aan als je je moet laten opereren... Theologie en Theologen zijn geen vieze woorden, integendeel. Paulus bv. was me de theoloog wel. Een en ander was daarom een beetje moeilijk om te verstaan, aldus Petrus... :-)

Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify