Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Deze drie dominees ondertekenden de Nashville verklaring: "Homo’s worden de kerk niet uitgeschopt"

“Door deze verklaring worden homo’s de kerk niet uitgeschopt. Wij wijzen er slechts op dat een leven met Christus consequenties heeft. Ook op het gebied van seksualiteit,” zegt voorganger Kees van Velzen (foto boven). Honderden protestantse dominees liggen deze week onder vuur na het ondertekenen van deze Nashville verklaring. Drie predikanten leggen uit waarom ze de verklaring hebben ondertekend.

De Nashville verklaring is in 2017 in Amerika opgesteld, het pamflet waar nu de handtekeningen onder zijn gezet is een vertaling hiervan. In de Nashville verklaring staat onder meer te lezen dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. De ondertekenaars betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Sterk in dit stuk vind ik de opmerking dat het leven met de Heer Jezus consequenties heeft. Dit geldt zowel voor homoseksuelen als voor heteroseksuelen!
H
Een helder geluid van deze drie ondertekenaars, waar ik erg blij mee ben! Wat zou het geweldig zijn wanneer ook veel collega-predikanten uit het kerkgenootschap waarvan ik deel uitmaak, de PKN, de moed zouden hebben om deze verklaring te ondertekenen. Helaas past de PKN zich veel te veel aan de maatschappelijke ontwikkelingen aan en ontbreekt veelal het profetische geluid. Tot een profetisch geluid kun je echter juist uit liefde worden gedrongen. Dat is echt geen tegenstelling, hoezeer dat bij allerlei kritiek ook wordt gesuggereerd!T
Helemaal mee eens . Beste Henk , sluit je aan bij deze groep en je zult rijk gezegend worden . Het zal niet makkelijker worden want wedergeboren christenen zijn momenteel vrij wild . Ze worden belasterd en belaagd maar in Gods woord staat : Verheug u ......
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (6)