Jorg Berger

Dagelijks leven

30 januari 2019 door Marina de Haan

"Christenen zijn al gauw slachtoffer van moeilijke mensen" - Hoe overleven we moeilijke mensen?

Moeilijke mensen kunnen ons het leven zuur maken, stelt de Duitse psycholoog Jörg Berger. “Ze bedoelen het niet slecht, maar ze kunnen energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen.” Hoe kunnen we moeilijke mensen overleven? Berger heeft daar het praktische boek 'Hoe overleef ik moeilijke mensen?' over geschreven. "Naastenliefde is iets anders dan lief zijn."

Lees hier de tips van Berger om moeilijke mensen te overleven. 

De afgelopen maand heb ik (Marina de Haan) mailcontact met Berger gehad. Zijn Engels is niet fantastisch en mijn Duits is niet om over naar huis te schrijven. Toch is het gelukt om met elkaar te praten over moeilijke mensen, wie dat precies zijn en hoe we goed met hen om kunnen gaan. Berger is naast psycholoog trouwens ook psychotherapeut. Hij werkt al jaren met mensen met gecompliceerd gedrag en begeleidt mensen die daaronder lijden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Persoonsgegevens die in handen terechtkomen van deze types.

Op het moment dat er persoonsgegevens gejat zijn kan zo iemand je overnemen en met je doen wat hij of zij wil en mijn ervaring is, dat als ze je niet mogen of dat je hun te slim af bent je met de familie van Goliath te maken krijgt als je Goliath hebt gehad.

Duidelijk zijn en de geestelijke principes hanteren. Jezus was ook niet lief naar zijn vijanden en liet ze perplex staan

REAGEER
D
Domme hoogmoed lijkt me niet Jezus' boodschap. Er zijn genoeg christenen die geen last hebben van moeilijke mensen, omdat ze niet zo dom zijn om zich voor andermans karretje te laten spannen en niet zo hoogmoedig om te denken dat ze een ander kunnen verbeteren.
P
Waar we 't over eens zijn is het laatste vers van Jesaja 51 waarbij het ene volk zegt tegen het andere: Ga op de grond liggen, dan zullen wij over je heenlopen. Dit gebeurt waarachtig, de bijbel laat ook zien dat de daders hier niet mee wegkomen.

Jesaja 52: Sta op; bekleed jezelf met kracht, Schud het stof van je af,Bevrijdt jezelf van de kettingen om je hals.

Vrij vertaaldzegt 't Wordt wakker,pak de kracht van de Heer.

Overgenomen uit "ze lopen over me heen". Van Jan Sjoerd Pasterkamp

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify