Ds. A. A. F. van de Weg

God

02 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. A. A. F. van de Weg: "Ik zag God aan het werk, maar werd buitenspel gezet"

“Ik zag God op een bijzondere manier aan het werk. Maar ineens werd ik als predikant buitenspel gezet. Dat heb ik echt vreselijk moeilijk gevonden,” vertelt ds. A. A. F. van de Weg. Vier jaar geleden verhuisde de hersteld hervormde predikant met zijn gezin naar een dorp buiten de BibleBelt. Daar heeft hij een bijzondere tijd gehad. CIP.nl bezocht hem in zijn nieuwe woonplaats Apeldoorn en blikte terug op zijn tijd in Abbenbroek.

“Ik weet nog heel goed dat ik ooit een interview met ds. J. Westerink las. Hij zei: ‘Als God je bekeert krijg je allemaal een verlangen om dominee te worden.’ Toen dacht ik nog: ‘Ik ben ook zo iemand. Dan zal het predikantschap wel niet voor mij zijn weggelegd.’ In die tijd zocht ik vaak contact met dominees. Ik heb het verlangen om ook anderen te bereiken met het Evangelie. Mag dat wel? Kun je dat zomaar doen? Iedereen zei afzonderlijk van elkaar: ‘Begin gewoon met je theologiestudie. Als God het wil zal Hij deuren openen.’ En dat heeft Hij gedaan!” Inmiddels is hij alweer bijna tien jaar actief als predikant.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Het gaat om Gods werk. Dus waarom deze dominee het zo erg vindt dat God Zijn Eigen werk doet? Wees blij met de Hemelse Regie. Dan weet je tenminste dat het goedkomt. Uiteindelijk gaat het om zielen van zondaren en niet om of een dominee ergens in een minilandje op deze bol zijn 'ding' kan doen...
Niet zo negatief. Lees het nog een keer en zie dat er heel veel moois staat. We zijn allemaal kinderen van God.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify