Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 december 2018 door Willem J. Ouweneel

Wat heeft mijn achterkleindochter met de Statenvertaling te maken!?

Een tijdje geleden liep ik met mijn jongste kleindochter van 10 aan de hand en voelde hoe een geluksgevoel mij doorstroomde dat ik me niet herinnerde bij mijn kinderen ooit zo beleefd te hebben.

Mijn vrouw Gerdien heeft dan ook een bordje in de keuken hangen waarop staat: ‘Als ik geweten had dat kleinkinderen zo leuk zijn, had ik ze meteen genomen…’ Ik dacht bij mijzelf: Hoe moet het dan wel niet zijn als wij een achterkleinkind krijgen!? We hadden al een bonusachterkleindochter, en nu hebben we dan ook onze eerste ‘biologische’ achterkleindochter: een dochter van een zoon van een dochter, en ze heet Nina Roza. Daar denk je niet aan als je met z’n tweetjes begint (nu bijna vijftig jaar geleden), maar als je leven en nageslacht mag hebben, gebeurt het op den duur vanzelf.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Doet je glimmen, hè, kleinkinderen... :-)
T
Geachte heer Ouweneel,

Gefeliciteerd met Uw achterkleindochter!
Ik zie tot mijn genoegen een Van Asperen genoemd worden. Mijn familiegeschiedenis kent veel van het geloof afgevallen Doopsgezinden - daarom acht ik het mogelijk dat er een kink in de kabel is gekomen bij het doorgeven van het geloof. Maar hopelijk zet Willem dan nog wat recht. Gefeliciteerd met de achterkleindochter!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.