Moslims

Nieuws

07 december 2018 door Dick van den Bos

"Moslims zullen op een dag van Dubai naar Jeruzalem optrekken" - Dick en Rik Podcast

Willem Ouweneel heeft een column geschreven over de vraag wat de islam en Ismaël met elkaar te maken hebben. Rik is hier erg opgetogen over en bespreekt met zijn compaan Dick dit verhaal in de CIP-Podcast. "Christenen zouden anders naar moslims moeten kijken."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beluister het fragment vanaf minuut 30:24

Rik: "Jarenlang roepen christenen over de zoons van Abraham dat de moslims uit Ismaël voortkomen, en de Joden uit Izak. Aangezien we Ismaël als vervloekt zien en Izak als gezegend, kijken we ook veel negatiever naar moslims. Want zij zijn ook vervloekt, in onze ogen. Maar deze column laat iets heel anders zien, want zowel Joden als christenen stammen allemaal van Abraham af. En Ouweneel beschrijft dat Ismaël helemaal niet zo vervloekt is als dat wij denken. Hij krijgt veel beloften van zegen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Gisteren bij de BBC een documentaire gezien over de "gezegende leider' van Dubai (en tevens premier van de Arabische Emiraten). Twee van zijn dochters die probeerden te vluchten uit dit fijne landje zijn weer opgespoord door de geheime dienst van hun vader en brengen nu hun leven door in een inrichting en worden dagelijks volgestopt met zware medicijnen zodat ze niet meer "ongehoorzaam" worden...
REAGEER
B
Ik heb onder het artikel van Ouweneel duidelijk gemaakt, dat de Arabieren wel van Ismael afstammen, maar de moslims natuurlijk niet!

Er zit ca. 2500 jaar tussen Ismael en Mohammed en hij vond slechts afgoderij bij de Kaaba in Mekka, 360 afgoden en 1 ervan , allah, werd gepromoveerd tot enige godheid.

Al die Arabieren voor 600 na Chr. waren dus geen moslim en vanaf toen was er een groeiend aantal in die vorm van heidendom, maar lang niet iedereen dus.

Waar zit het verstand van Rik en Dick om de islam als "door JHWH gezegend" te promoten ?!!
B
Zie https://tora-yeshua.nl/2009/09/lezing-ben-kok-over-dezelfde-god/

Gaan jullie met Ouweneel de islam promoten ? Lees Gal. 1:6 e.v., en wees vervloekt wegens het verkondigen van een ander evangelie.

Ipv helderheid over de koranallah als afgod en ipv moslims het evangelie te brengen, gaan jullie op de PKN/RK dwaalweg, zij leren officieel "dezelfde god".

Ex. 23:2 "Gij zult de meerderheid in het kwade niet volgen !"

Wie de islam niet ontmaskert heeft het bloed van de slachtoffers van de islam aan diens handen!.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher