Willem Ouweneel

God

07 december 2018 door Willem J. Ouweneel

Hoe is het in de hemel?

Vandaag is het negen jaar geleden dat mijn vader op 93-jarige leeftijd overleed en naar de hemel ging. Elke keer als een gelovige die je goed gekend hebt, overlijdt, stel je jezelf onwillekeurig de vraag: hoe zou die het nu hebben? Hoe ziet het er in het paradijs uit? En dan denk je ook weer aan je ouders en andere familieleden en bekenden die al ‘bij de Heer’ zijn (zo staat het op de grafsteen van mijn ouders: ‘Altijd met de Heer, 1 Thess. 4:17’). Hoe zou het daar zijn?

Ik was nauwelijks 30 toen ik eens gebeld werd door een oude broeder, die me vroeg: ‘Hoe is het in de hemel, Willem? Mijn vrouw is pas overleden, en nu wil ik graag weten hoe ze het daar in de hemel heeft.’ Ik antwoordde pardoes: ‘Ik weet maar drie dingen over het paradijs, broeder Zo-en-zo.’ ‘Wacht even’, zei hij, ‘dan schrijf ik het op. Begin maar.’
‘Ten eerste: we zullen daar bij Jezus wezen, want dat heeft Hij zelf beloofd (Luk. 23:43).’
‘Oké, dat heb ik. Het tweede?’
‘We zullen daar bij de Heer zijn, zegt Paulus (2 Kor. 5:6,8).’
‘Heb ik ook. En het derde?’
‘We zullen met Christus zijn, en dat is verreweg het beste. Dat zegt Paulus ook (Fil. 1:23).’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

R
Ik heb me ook mogen verdiepen in wat de Bijbel zegt over de hemel. En dat is niet zo veel. Terwijl we er wel grootse voorstellingen bij hebben. Ouweneel grijpt ook terug op de Joodse denkbeelden hier bij en dat heb ik dan ook gedaan. Wat interessant is dat Joden er van uit gaan dat ze tijdelijk in hades zullen verkeren, totdat de Messias komt en die hen zal opwekken. Daarom liggen ze ook allemaal met de voeten begraven richting Jeruzalem. De meeste religieuze Joden gaan er vanuit dat ze voort zullen leven op deze aarde als Hij terugkeert.
REAGEER
B
Ok, paradijs als mooie tuin, roepen de moslims ook, maar dan inclusief 72 maagden etc.; de koran staat bol van krom gedraaide Bijbelverhalen en dus misleiding.In Opb. 21 en 22 lees ik van het hemels Yerushalayim, wat neerdaalt uit de hemel ter plekke van het aardse Yerushalayim,

de zetel van JHWH in de gestalte van Yeshua, Die als Koning regeert en er is dan een genezende waterstroom met bomen er langs.

De hemel is van JHWH, de aarde wordt een paradijs als Hij er regeert.

Shabbath shalom

Ben Kok (j-chr.pastor)
P
toch wel raar die genezende stroom als iedereen al beter is …

nee u die in Christus bent is het nieuwe Jeruzalem met de Tempel in hem.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher