Column

Dagelijks leven

30 november 2018 door Willem J. Ouweneel

Wat hebben Ismaël en de Islam met elkaar te maken?

Er is dikwijls beweerd dat Ismaël de voorvader van de Arabieren is. Dat zal in zoverre wel juist zijn dat elke bedoeïen van Terah afstamt, maar vast ook van diens kleinzoon Ismaël. De kwestie is belangrijk omdat de Bijbel een bijzondere betekenis toekent aan Ismaël. Al vóór zijn geboorte zei God tegen Hagar: ‘Ik zal uw nageslacht zeer talrijk maken, zodat het vanwege de menigte niet geteld kan worden. (…) Zie, u bent zwanger; u zult een zoon baren en u moet hem de naam Ismaël [= God hoort] geven, omdat de HEERE uw verdrukking gehoord heeft. En hij zal zijn een wilde ezel [van een] mens; zijn hand zal tegen allen zijn, en de hand van allen tegen hem; en hij zal wonen tegenover [= hier: bij] al zijn broeders’ (16:10-12).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De J-chr pastor gaf de aftrap. Dat belooft! Ik mik op 75 à 100 reacties en een 25-tal homoniemen. Ik zal voor jullie bidden, broers.
B
Hi Ludo, je zou ook es kunnen schrijven: " inderdaad, die Godslasterende misleiding van "dezelfde God" komt vaak voor, dat dient ontmaskert te worden en zou op elke kerkelijke/synagoge website moeten staan; helaas nergens het geval, maar gelukkig nog bij de Tora-Yeshua gemeente".

Shabbath shalom

Ben
Toon meer antwoorden (13)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher