Amerikanen

Nieuws

30 november 2018 door Dick van den Bos

Meerderheid Amerikaanse protestanten drinkt geen alcohol

Uit onderzoek van LifeWay Research blijkt dat 60 procent van de protestantse kerkgangers in Amerika nooit alcohol drinkt. 23 procent vindt zelfs dat de Bijbel geheelonthouding voorschrijft.

Het onderzoek is gehouden onder 1000 protestantse kerkgangers. Overigens zijn er wel verschuivingen te melden vergeleken met hetzelfde onderzoek in 2007. Toen vond nog 29 procent dat de Bijbel de inname van alcohol verbiedt.

55 procent van de kerkgangers vindt dat je op basis van de Bijbel gerust alcohol kan drinken. Ze zien het als onderdeel van ´de christelijke vrijheid.´ Desondanks drinkt een deel van hen dus geen alcohol.

Bezwaren
Een van de bezwaren tegen het drinken van alcohol, is dat ondervraagden vinden dat het medegelovigen in de verleiding of in verwarring kan brengen.

De grootste drinkers in Amerika zijn de Lutheranen, van hen drinkt 76 procent. De baptisten en pinksterchristenen laten het glas het vaakst staan, van hen drinkt 23 procent.

Directeur Scott McConnell van LifeWay Research concludeert: „Terwijl alcoholconsumptie in de Amerikaanse maatschappij als geheel steeds normaler wordt, zijn de opvattingen van kerkgangers over alcohol in de afgelopen tien jaar nauwelijks veranderd.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Jezus dronk wijn. Dit werd Hem wel eens voor de voeten geworpen omdat Johannes de Doper geen wijn dronk, maar dat deed Hem niets. Johannes werd trouwens ook om zijn ascetische levensstijl bekritiseerd, maar dat deed ook hem niets. De beker die op het Laatste Avondmaal rondging, bevatte wijn en geen druivensap. Het is allang gebleken dat matig alcohol gebruik beter voor je is dan geheelonthouding. Geheelonthouding leidt doorgaans tot het gebruik van teveel suiker. En dat is slechter voor je dan matig alcohol gebruik. Dus, neem er nog een.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals