Stille nacht

Nieuws

28 november 2018 door Jesus.net

Geen stille nacht voor Jozef en Maria

Zondag 2 december is het begin van de Adventstijd, de 4 weken van voorbereiding op Kerst. Jongeren kunnen vanaf die dag op een unieke manier het verhaal van Kerst van dichtbij meemaken: via chat!

Je gaat als fictieve vriend van Jozef of Maria mee op reis. Door deze chat sta je opeens midden in het kerstverhaal en in contact met Jozef of Maria. De kerstchat is beschikbaar in je Facebook Messenger. Jozef en Maria staan op deze manier tussen al je andere online vrienden.

“Het eeuwenoude verhaal opnieuw beleven en ontdekken.”
Jozef en Maria waren ook  jongeren

“We willen iedereen laten zien en ontdekken dat het kerstverhaal ook relevant is. Juist ook voor jongeren in 2018”, zegt Gerco de Wilde, projectleider bij Stichting Jesus.net. “Bedenk je dat Jozef en Maria ook eens tieners waren en voor uitdagingen stonden die overeenkomen met thema’s waar jongeren ook nu mee te maken hebben. Door middel van de interactieve chat worden jongeren in het verhaal getrokken. Ze moeten keuzes maken en reageren op wat Jozef of Maria meemaakt. Daarnaast ontdekken ze meer over de Bijbelse en culturele achtergrond van het kerstverhaal.” De verschillende teksten in de chat zijn in een vlotte, ongedwongen stijl geschreven, met hier een daar een knipoog. “We gebruiken vaak kleine grappen om iemand betrokken te houden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher