Ds. W. van Benthem

Levensverhaal

26 november 2018 door Jeffrey Schipper

Deze dominee dient de Heere met blijdschap en werd tóch depressief

Door allerlei omstandigheden raakte ds. W. van Benthem zwaar depressief. “Ik kon voor mijn gevoel zelfs niet meer bidden.” 'Dominee, als u wat meer gelooft en op Jezus vertrouwt hoeft u toch niet depressief te zijn?', vroegen mensen in zijn omgeving. De predikant ging twijfelen aan zijn geloof. Door de depressie moest hij met emeritaat gaan. “Daarna mocht ik geheel genezen en hoefde ook nooit meer medicijnen te gebruiken,” zegt de christelijke gereformeerde emeritus-predikant uit Genemuiden.

“Op zondag was ik als jongen op het hockeyveld in plaats van in de kerk,” maakt Van Benthem duidelijk. In die tijd was hij “overtuigd atheïst”. “Ik was ervan overtuigd dat ik alles met mijn eigen verstand en vanuit de wetenschap zou kunnen verklaren.” Dat wil dus zeggen dat de predikant zich al op jonge leeftijd bezighield met vragen die betrekking hebben op de zin van het leven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Een ontroerend getuigenis.

In de lessen van het leven, door welke diepte wij ook moeten gaan, is Jezus de Rots.Jezus Messias, Emanuel is onze Verlosser.

/www.youtube.com/watch?v=z-j_1e13qlE

REAGEER
J
Begrijp hem heel goed, depressie is naar ook als je God wil dienen, maar gelukkig hebben we broeders en zusters die dan ook voor je bidden.

Maar het blojft heel vervelend als je het hebt, ook voor je omgeving en gezin.
REAGEER
Ik ken het gevoel van depressie heel goed, vooral het feit, dat je er niets tegen kunt doen. De Heer nam de depressie gelukkig na enkele weken weg op grond van mijn gebeden! Doordat het gevoel ken, weet ik ook wanneer ik de Heer opnieuw moet bidden om het weg te nemen! Het gebeurt dan ook!
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher