Henk Fonteyn

God

22 november 2018 door Jeffrey Schipper

"Christenen met liefde voor Israël zijn te vaak blind voor onrecht"

“We durven nauwelijks iets kritisch over ‘Israël’ zeggen, omdat we geloven dat God een bijzondere band met het joodse volk heeft. Sommigen worden daardoor zelfs blind voor onrecht.” Henk Fonteyn liet zich als jongeman leiden door de overtuigingen van christenzionisten. Die tijd is voorbij. De voorganger merkt op dat christenen met Israëlliefde te ver zijn doorgeschoten. Onlangs schreef hij het boek 'Evangelisch eindtijdgeloof en heibel in het heilige land'.

In de vorige eeuw is onder christenen met een warm hart voor Israël het christenzionisme opgekomen. Wat houdt deze beweging in?
“Deze christenen zijn ervan overtuigd dat de Bijbel een draaiboek is waaruit je kunt opmaken dat het Joodse volk terugkeert in eigen land. Ze verwijzen naar Bijbelgedeelten in onder andere Jesaja en Ezechiël. Zelf ben ik ervan overtuigd dat deze verzen betrekking hebben op het Joodse volk in de Babylonische ballingschap en dat na 70 jaar weer huiswaarts keerde in de tijd van Ezra en Nehemia. Maar veel medechristenen zien dit anders en beweren dat deze profetieën meerdere lagen bevatten. Volgens hen is de oprichting van Israël als Joodse staat in 1948 een vervulling van oeroude profetie, die dus exclusief wordt opgevat als toekomstvoorspelling, een vorm van 'waarzeggen'.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
- Ds. Henk Poot: "Jezus was geen breekpunt voor de joden"
- Tass Saada zaaide dood en verderf als scherpschutter en is nu vredestichter: “Er is hoop, ook voor Ismaël"
Meer over Israel »

Reacties

A
CIP redactie overleggen jullie ook met God door Zijn Geest over de te plaatsen stukken?

Stukken, die niet binnen God's Wil zijn beter niet plaatsen, want je kunt niet van 2 walletjes eten, God's Geest van volle Waarheid of de geest van de antichrist?

Shalom
Beste Abe, wat is dit voor geklets over overleggen met God - CIP brengt Christelijk nieuws over en van velerlei Christenen en denominaties, zodoende hebben volgers een aardig idee van de opvattingen en discussies die Christenen hebben, dat wil God en het gebeurt m.i. integer. Heb jij eigenlijk overleg gehad met God over jouw reactie?
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!