Gerko Tempelman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Gerko verloor zijn geloof in Amsterdam: "Maar ik ben ongeneeslijk religieus"

‘Als je naar Amsterdam gaat, zul je je geloof verliezen,’ kreeg Gerko Tempelman te horen toen hij overwoog om zijn christelijke bubbel te verlaten. De filosoof en theoloog merkt op dat de vrouw die hiervoor waarschuwde, anders dan hij dacht, toch gelijk heeft gekregen. Gerko’s verhaal is hét verhaal van deze tijd en doet hij uit de doeken in zijn boek ‘Ongeneeslijk religieus’.

Er was een tijd waarin alles gereformeerd-vrijgemaakt was in het leven van Gerko. “Ik werkte op een vrijgemaakte camping, stemde op een vrijgemaakte partij en las een vrijgemaakte krant. Ik heb écht een fantastische jeugd gehad en heb het op al die vrijgemaakte scholen, campings en verenigingen prima naar mijn zin gehad. Het enige nadeel was dat ik onbewust de wereld op mijn eigen manier indeelde. De één leefde prima omdat die persoon naar de juiste kerk ging en de ander bevond zich aan de rand van de afgrond.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Gerko Tempelman te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Waarschuwing is terecht, maar Gods weg gaan is het enige antwoord. Dat deed ik kort na mijn bekering in 1971, studeren aan de sociale academie in Amsterdam, met het gebed: Vader , wilt U me bewaren voor alle misleiding in de studie en me onderscheidingsvermogen geven waarom bepaalde filosofieën of ideologieën en principes fout zijn en Uw Woord daar boven uit gaat.

Dat gebed is regelmatig verhoord, ook in de vorm van steun van Navigator-bijbelkring e.d..

Mijn geloofsleven is er door versterkt, tot op vandaag.

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor
B
Vervolg: hetzelfde gebed is later verhoord bij studie theologie in Utrecht, waar nauwelijks een student of docent te vinden was met enig persoonlijk geloofsleven en getuigenis van Bijbelse bekering, net als op de soc. ac. destijds.

Zie voor meer info en/of vragen:

https://tora-yeshua.nl/wie-zijn-wij/

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (14)