Kees van Velzen

God

12 november 2018 door Jeffrey Schipper

De nieuwe Joodse natiestaatwet: zou God Zijn handtekening zetten?

Sinds kort wordt Israël officieel omschreven als 'natiestaat van het Joodse volk.' Onlangs werd hierover een basiswet aangenomen. Zou God Zijn handtekening onder deze wet zetten? En is het Gods wil dat het Joodse volk over een eigen staat beschikt? We bespreken deze vragen met Kees van Velzen, één van de sprekers van Christenen voor Israël.

Waarom heeft het Joodse volk überhaupt een eigen staat nodig? En wat zegt de Bijbel hierover?
“In het Bijbelboek Jozua valt mij op dat exact wordt uitgelegd hoe de grenzen van de stammen in Israël liepen. Tot op de millimeter. Kortom, grenzen worden in Gods Woord heel scherp gedefinieerd en daarover zegt God: ‘Dit is Mijn land.’ Op het moment dat daaraan gesleuteld gaat worden krijg je te maken met machten en krachten waar je geen idee van hebt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Kees, ben het helemaal eens met je uitleg.Kernvraag lijkt me " waarom mag Israël - met de klemtoon op Israël-, zijn identiteit niét benoemen?Dáár is dus niets vreemds of onjuist aan.
REAGEER
Alle volken mogen hun eigen identiteit benoemen, behouden en verdedigen door te wonen in een onafhankelijk land met zelfbeschikkingsrecht. ik claim voor mijn eigen volk de Nederlands-Christelijke identiteit met als woongebied het moderne Nederland. Als het CIDI samen met de Israëlische ambassade en alle zionisten formeel instemmen met bovenstaande stelling, dan stem ik in met de nieuwe basiswet van Israël.
A
Kees, je kunt de z.g. Nederlandse identiteit en gebied niet vergelijken met de joodse identiteit en hun door God gegeven geografische gebied Groot Israël.

De joden, het volk Israël zijn het ENIGE volk met een beloofd land, halleluja
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher