Godian Ejiogu

Levensverhaal

13 november 2018 door Marina de Haan

Godian heeft een droom: "In Nederland krijgen donkere mensen niet dezelfde kansen"

Godian Ejiogu heeft een droom. “Ik droom over een vreedzaam samenleven in Nederland”, schrijft hij op de eerste pagina van zijn boek ‘Mijn droom’. “Ik droom van een samenleving waarin het besef van saamhorigheid, rechtvaardigheid en wederzijdse afhankelijkheid normatief zal zijn, zodat we koersen naar een vreedzame samenleving.” 

Dat zijn grote woorden, de hoogste tijd dus om met de auteur in gesprek te gaan over zijn droom. Waarom deze droom? Wat betekent rechtvaardigheid? Hoe krijgen we een vreedzame samenleving?

Als we de Tolhuistuin binnenstappen, dan wacht Godian al op ons. We zoeken een rustig plekje, bestellen cappuccino en verse muntthee. Na een kennismaking begint Godian te vertellen over zijn pijnlijke ervaringen met onrecht, met racisme, met discriminatie. Hij vertelt nooit veroordelend, maar wilt juist bruggen bouwen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Komt helemaal goed, maar pas na de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua, als Hij regeert.

Omgang met elkaar verbeteren is allemaal best, maar de illusie van de schrijver, dat we dat als mensen voor elkaar gaan krijgen, kun je vergeten.

Ik droom ook, sterker nog, ik verwacht het Koninkrijk van JHWH en verwijs mensen daar naar toe; onderweg worden ze vanzelf na bekering en in heiliging, aardiger voor elkaar.

Tora is immers, volgens Yeshua " JHWH liefhebben boven al en je naaste als jezelf"

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

REAGEER
S
Ik geloof dat het een idee kan zijn om bijvoorbeeld Oost-Aziaten zoals Chinezen het voortouw hierin te laten nemen: want als zij nu gediscrimineerd zouden worden, dan kunnen werkgevers hun veel moeilijker beschuldigden van het oververtegenwoordigd zijn in bepaalde negatieve statistieken of het niet geschikt zijn. Anders zal het wèèr uitlopen op druk op de werkgever om iedereen aan te nemen (positieve discriminatie) en op een werkgever die zich weer verdedigd dat hij of zij in een concurrerende markt echt op competenties moet selecteren.
S
Dus deze zet, kan herhaling van zetten voorkomen. (ik ben zelf overigens geen Chinees of Koreaan en ook niet afkomstig van een andere Aziatische 'groeitijger'land). Ik vond het wel een goed initiatief om anoniem solliciteren in te voeren. Heel effectief als je een competent bent, maar als je naam geassocieerd wordt met moeizame politieke discussies in Nederland. Helaas waren er veel praktische bezwaren: https://nos.nl/artikel/2236699-anoniem-solliciteren-waarom-stoppen-gemeenten-ermee.html

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher