Elyse Murphy

Levensverhaal

03 december 2018 door Marina de Haan

De mooiste dag van Elyse eindigde in een nachtmerrie: "Ik vroeg God om mijn huwelijk te redden"

Als meisje droomde Elyse Murphy al van haar trouwdag. Hoe ze in een witte jurk haar beste vriend zou trouwen. Die droom kwam uit, maar was tegelijkertijd het begin van een nachtmerrie. Na elf maanden lagen zij en haar man in scheiding. “Ik bad tot God en vroeg of Hij mijn huwelijk wilde redden.”

“Je gaat niet trouwen met het idee dat je gaat scheiden”, vertelt de 29-jarige Elyse. “Ik wil graag goed zijn in dingen. Ik ben voorganger, ik dien God, ik heb in mijn boek over het huwelijk en bidden voor je man geschreven. Ik dacht dat ik het helemaal voor elkaar had. Het was publieke perfectie, privé viel mijn hele leven uit elkaar.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Ik vertel de reden van mijn scheiding ook niet iedereen. Ja mensen beoordelen en veroordelen mij. Dat ik dit zelf al duizend keer heb gedaan voordat ik de stap durfde te zetten, bedenken ze niet... Dat veroordelen ook een zonde kan zijn, beseffen ze niet. Nee, scheiden is niet goed, maar soms heb je geen keus of wordt de keus voor je gemaakt. Laten we als christenen vooral liefdevol en mild met elkaar omgaan... en eerst mensen bevragen voor we ze beoordelen. Vooral bidden voor hen en voor ons om bescherming tegen en vergeving van zonden.A
Vrouwelijke voorgangers hebben ook niet mijn voorkeur, maar als zij ervaren door God geroepen te zijn, dan geldt weer hetzelfde. Eerst vragen waarom zij spreken en dan pas praten en je mening geven.Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher