Ds. Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 november 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Paul Visser over vergeving: "Nederlanders zijn goed in anderen klein houden"

“Als iemand mij veroordeelt maakt dat mij angstig en onzeker. Het houdt mij klein. Nederlanders zijn daar heel goed in, tot in de kerk toe,” vertelt ds. Paul Visser. In de Amsterdamse Noorderkerk hield de hervormde dominee onlangs een inspirerende preek over hoe God ons vergeeft en wij mensen anderen mogen vergeven. “Wij zijn profiteurs van Gods genade. Mag de ander daar dan ook van profiteren?”

“Het is een open deur om te zeggen dat God ons genadig wil zijn,” vertelt ds. Paul Visser aan het begin van zijn preek. “Maar op de één of andere manier wil niet tot ons doordringen hoezeer Hij daaraan hecht en hoever dat gaat. Dat was al zo met het volk Israël. Ze waren opgevoed met een God die liefdevol is en vergeeft. Dan weet je het op een gegeven moment toch wel? Ze ervoeren hetzelfde als ons (gelovigen die levenslang naar de kerk gaan, red.). Ze wisten het allang, maar de boodschap drong niet altijd tot hen door. God heeft het in Christus bewezen: aan het kruis. Het hart van het Evangelie. We weten het, maar tóch is het goed om te zeggen. Soms denken we dat genade het laatste is dat God wil geven. Alsof Hij slechts hier en daar een handje wil helpen en genade te veel van het goede is. Dat is niet zo! Je kunt altijd bij Hem terecht.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Een moeilijk onderwerp.Eveneens een zeer diepgaand boek over vergeving:

" De zonnebloem", ondertitel "over de grenzen van vergeving".

Geschreven door Simon Wiesental.

Met commentaar door diverse personen; atheïsten, rabbijnen, predikanten, filosofen, velen geven een kort commentaar over " vergeving" .

Een boek dat ik niet met droge ogen kon lezen.
Vraag is HOE ziet God het?

1 Johannes 1: 9

"Als wij onze zonden belijden: Hij is GETROUW en RECHTVAARDIG om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid."

God ziet zijn vergeving dus als een rechtvaardige daad en dat maakt de vergeving zo bijzonder!! Bij Hem mag je altijd weer opnieuw beginnen met een schone lei! Als we de fout in gaan en het bij Hem belijden, dan mogen we het steeds weer opnieuw proberen.Vergeving is geen vrijbrief om de fout in te gaan, maar daar gaat wel een belijdenis of berouw aan vooraf!
J
E.van Olffen, prachtig verwoord!

Wij denken zo vaak zo klein van God en zo groot van onszelf.

Om vergeving te ontvangen gaat belijden aan vooraf.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.