Henk Fonteyn

Dagelijks leven

05 november 2018 door Jeffrey Schipper

Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"

Jarenlang bezocht hij als voorganger de mooiste plekken van Israël. Totdat hij een preek over Bethlehem hoorde. “Ik hoorde over Palestijnse christenen die last hebben van de Israëlische muur.” Henk Fonteyn ging meerdere keren naar de Palestijnse gebieden en ontdekte dat christenen vaak eenzijdig over Israël en de Palestijnen praten, politiek en theologisch. Onlangs schreef hij het boek 'Evangelisch eindtijdgeloof en heibel in het heilige land'.

Als reisleider is Henk met gemeenteleden zeker zes keer in Israël geweest. “We bezochten in de 'voetsporen van Jezus' alle bekende plekken, zoals het Meer van Galilea en de Klaagmuur. Al die keren heb ik niet of nauwelijks iets gezien van de gevolgen van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Natuurlijk zagen wij militairen maar die pasten bij de positie van Israël als bedreigde staat. Met name wat zich achter de Israëlische muur rond Jeruzalem afspeelde was voor mij onbekend. De focus lag voortdurend op de mooie en bekende toeristische trekpleisters.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Een Palestijnse chisten die zegt "Wij zijn in de eerste plaats Palestijn", kan dat niet menen. Waarschijnlijk is ie doodsbenauwd voor represailles van Hamas als ie zegt, wat elke christen zou zeggen: "Wij zijn op de eerste plaats christen". Want nationaliteit is ondergeschikt aan Christus ("In Christus is geen slaaf of meester", enz).
R
Apekool. Palestijnse christenen in het buitenland zeggen precies hetzelfde. Daarnaast zeggen in Jezus gelovende joden ook hetzelfde. Wanneer heb jij voor het laatst een messiasbelijdende jood horen zeggen dat hij eerst christen (of "gelovige" of iets dergelijks) is en pas daarna Jood?
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher