Marco van der Straten

God

09 november 2018 door Marina de Haan

Marco had een grauw beeld van de hemel: "De hemel is dichterbij dan we denken"

Marco van der Straten staat tijdens zijn theateravond ‘Als ik in de hemel kom’ naast een grote ladder, die soort van naar de hemel reikt. Het is het beeld dat hij als jongen had toen zijn opa overleed. “De ladder stond in opa’s straat, midden op de weg. Opa klom daarlangs naar de hemel.” Dat beeld van de ladder staat in zijn geheugen gegraveerd, maar geeft het een goede weergave van de hemel? Hoe is het eigenlijk als je in de hemel komt?

Het zijn vragen waar Marco veel over nadacht en er alleen niet uitkwam. Als mensen komen te overlijden, lezen we weleens dat het feest is in de hemel. Dat begon een beetje te knagen bij Marco, die tevens auteur is van het boek ‘Ik val niet uit Zijn hand’. “Zijn de gedachten die we over de hemel hebben niet vooral zoete fantasieën? Creëren we een droomwereld die we invullen aan de hand van onze eigen wensen?”, schrijft hij op de eerste pagina van zijn boek.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Citaat uit bovenstaand artikel: "Als mensen komen te overlijden, lezen we weleens dat het feest is in de hemel." Uitspraak van Marina of van schrijver Marco?

In elk geval een totaal onzinnige en onware opmerking ! Mogelijk een misbruik van de uitspraak van Yeshua in Lucas 15:17 , waar staat: "blijdschap over 1 zondaar die zich bekeert"

Het gros van degenen, die overlijden is niet tot bekering gekomen, net als het gros van de levenden.

Shalom, lees https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Ben Kok (j-chr. pastor)

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher